Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Galaxi pääkuva

Kätkö - retrotyylinen tasohyppelypeli

Kuvakaappaus Kätkö-pelistä
Kuvakaappaus Kätkö-pelistä Kuva: Yle/Juho Vasenius kätkö

Kätkö on retrotyylinen selainpeli Galaxin netissä.

Kätkö on sivulta kuvattu puzzle-tasohyppelypeli, johon käyttäjien on mahdollista luoda omia kenttiä toisten pelattavaksi. Se muistuttaa hieman sivulta kuvattua MineCraftia, mutta vanhempi pelaajakunta saattaa löytää siitä viittauksia vanhoihin suosikkeihin, kuten Lemmings- tai Worms-peleihin.

Pelin toiminnallinen tavoite on yksinkertainen. Pelaajan tulee selviytyä sarjasta lyhyitä yhden ruudun kokoisia kenttiä selvittämällä tiensä kustakin kentästä löytyvälle ovelle. Jos ovi on suljettu, täytyy pelaajan ensin löytää kätketty avain.

Kätkön on luonut tamperelainen pelikehittäjä Juho Vasenius tavoitteenaan luoda peli mielikuvituksellisten eliöiden ja kasvien vuorovaikutussuhteista. Pelin musiikeista vastaa elektronisen musiikin tuottaja Henrik Lindström. Peli julkaistiin osana Galaxin nettiä marraskuussa 2014. Myöhemmin siihen on julkaistu uusia ominaisuuksia.

Peli soveltuu kaiken ikäisille, mutta edellyttää jonkin verran taitoa ja tarkkuutta.

Peli toimii parhaiten Chrome- tai Firefox -selaimilla ja se vaatii sekä näppäimistön että hiiren käyttöä.

Kätkö
Galaxin pelejä

Onnea matkaan!

  • Joululuukut 2017

    Joka päivä jouluaattoon asti julkaistaan uusi kysymys!

    Joka päivä jouluaattoon asti julkaistaan uusi kysymys, johon sinulla on 24 tuntia aikaa vastata.

  • Käsikirjoituskoulu

    Joko tiedät, mistä käsikirjoittaminen alkaa?

    Nautitko omien tarinoiden keksimisestä? Käsikirjoituskoulu on juuri sinua varten! Se avaa ovet tarinoiden kulissien taakse. Oivaltamalla muutamia perusjuttuja tarinoiden rakentamisesta voit kirjoittaa entistä jännempiä ja kiinnostavampia tarinoita.