Hyppää pääsisältöön

Postiautolla halki kesäisen Keski-Suomen

Posti- ja lennätinlaitoksen kotimaan matkailua esittelevässä sarjassa matkataan tällä kertaa Keski-Suomessa, Tampereelta Jyväskylään ja takaisin. Fennada-filmi juniorin toteuttaman maakuntaesittelyn alussa nähdään myös erittäin harvinaista värikuvaa jääkiekon MM-kisoista vuonna 1965 Tampereella.

Ylen arkistokannan tietojen mukaan oheista värifilmiä on esitetty vuonna 1968. Kuitenkin filmin alkupään tapahtumat ajoittavat sen kuvatuksi ainakin osittain jo vuoden 1965 aikana. Jääkiekon MM-kisojen lisäksi filmin alussa nähdään katsaus saman vuoden Salpausselän kisoista.

Matkailun edistämistarpeen filmikatsauksessa täyttää kesäisen Keski-Suomen kauneimpien kohteiden esittely. Vierailemme Jyväskylässä, jossa näemme myös tulevia puhelinasentajia koulun penkillä. Ruovedellä piipahdetaan Runebergin lähteen törmällä ja käväistään taidemaalari Akseli Gallen-Kallelan erämaamökissä, jossa tämän kerrotaan maalanneen kuuluisat Kalevala-kuvituksensa.

Kauneudessa eivät häviölle jää niin ikään Muroleen kanava taikka Vänrikki Stoolin tuvan ulkoilmamuseo. Pyynikin kesäteatterissa esitetään Tuntematonta sotilasta ja Riihimäellä puhalletaan lasia. Nuutajärven tehtaan ikonisia lasiteoksia on lisäksi panoroitu kuvanauhalle taidokkaasti.

Kommentit