Hyppää pääsisältöön

Tyylikäs ja tiedostava - mahdoton tehtävä?

On mukavaa olla tyylikäs, eikö? Samaan aikaan kuitenkin huono omatunto kolkuttelee voimakkaasti, kun tietää, miten muotia huonoimmillaan tuotetaan.

Puoli seitsemän pohtii erityisesti tyylikästä ekologisuutta ja eettisyyttä tyylin teemaviikkolla 24. - 27.3.2015. Teema syntyi, kun ohjelman juontajana syksyllä aloittanut Susanna Laine ryhtyi pohtimaan päivittäin vaihtuvien esiintymisvaatteidensa ekologisuutta ja eettisyyttä.

Tyyliviikon aikana Susanna perehtyy näihin teemoihin yhdessä muotibloggaaja Anna Vanhasen, kierrätysmateriaaleihin erikoistuneen muotisuunnittelijan Outi Pyyn sekä eettistä muotia suosivan bloggaaja-kirjailijan Noora Shinglerin kanssa. Vinkkejä vihreämpään tyyliin antaa ekologisiin ja eettisiin vaatteisiin perehtynyt vaatesuunnittelija Anniina Nurmi.

Avaa Instagram postaus

Muotibloggaaja Anna Vanhanen ja tyyliviikon ohjaaja-toimittaja Gitte Enjala kuvauksissa.

Mikä on sinun suosikkiasusi?

Anna, Outi ja Noora ovat kukin luvanneet myös luoda Susannalle esiintymisasun tiistain, keskiviikon ja torstain lähetyksiin. Ps:n ystävät puolestaan voivat kommentoida asuja ja äänestää niistä mieleisintään. Äänestyksen tulosta ruoditaan perjantaina, jolloin myös joku osallistujista voittaa - lähimatkailun nimissä - matkan tyylien tyyssijaan Pietariin!

Eikä ekohenkisyys jää tähän: tyyliviikon jälkeisinä kahtena viikkona (31.3. - 2.4. ja 7. - 10.4.) Susannan kaikki asut koostetaan vain neljästä vaatekappaleesta, joita tyylitellään kenkien ja asusteiden avulla.

Studio täynnä tyyliä

Jo viidettä kertaa järjestettävällä Ps:n tyyliviikolla studio on täynnä tyyliä, kun vieraiksi saapuvat

  • tiistaina 24.3. maailmanmatkaaja, juontaja ja armoitettu tyyliniekka Arman Alizad
  • keskiviikkona 25.3. malli, stylisti ja bloggaaja Maryam Razavi
  • torstaina 26.3. huippukokki ja ruokatrendien luoja Henri Alén
  • perjantaina 27.3. lahjakas muotisuunnittelija Katri Niskanen

Avaa Instagram postaus

Tyyliä iholla, hiuksissa, kengissä ja kuulokkeissa

Ekologisuuden ohella viikon aikana pohditaan tyyliä laajemminkin. Ps:n toimittajajoukko selvittää mm. naisten alushousujen historiaa, pohtii pelastaako miesten pukeutuminen muotibisneksen, tutkii miten kansallispukua voi tuunata ja näyttää meille tuoreimmat tatuointitrendit ja kuulokemuodin salat.

Puoli seitsemän -nettisivuilla puolestaan tarjolla on mm. Susanna Laineen hiustenhoitovinkit ja tutustumiskierros Ylen legendaariseen puvustoon.

Ps:n fanit pääsevät myös mukaan tyyliviikon pyörteisiin: lähettämään kuvia mm. omista kenkäaarteistaan ja vaatetuunauksistaan, kommentoimaan Susannalle suunniteltuja asuja ja osallistumaan Pietarin matkan arvontaan.

Osallistua voi osoitteessa yle.fi/puoliseitseman tai Puoli seitsemän Facebook-sivuilla, Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #puoli7.

Tyyliviikon juontavat tuttuun tapaan Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen.

Puoli seitsemän: Tyyliviikko 24. - 27.3. Yle TV1:ssä kello 18.30

Kiinnostuitko aiheesta? Lue lisää vaikkapa MOT:in sivuilta.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän