Hyppää pääsisältöön

Katsojan piirtämä hahmo Pasila 2.5 - The Spin-offissa

Pasila-piirustuskilpailun voittaja: talonmies Herkko (Tuomas Toivainen)
Pasila-piirustuskilpailun voittaja: talonmies Herkko (Tuomas Toivainen) Kuva: Yle/Tuomas Toivainen pasila 2.5 - the spin-off

Järjestimme viime vuonna kaikille avoimen piirustuskilpailun, jonka tehtävänä oli suunnitella oma Pasila-hahmo. Voittajalle oli luvassa muhkea palkinto - nimittäin hahmon pääseminen johonkin Pasila 2.5 - The Spin-offin jaksoon. Kilpailun ykköseksi nousi Tuomas Toivaisen piirtämä talonmies Herkko Heikkinen. Sarjan tekijät innostuivat Herkosta niin paljon, että antoivat tälle useiden repliikkien puheroolin. Hahmo vilahtaa myös joissakin tulevissa jaksoissa. Palkittu piirtäjä yllättää haastattelussa kertomalla, ettei ollut katsonut Pasilaa lainkaan ennen kisaa!

Tuomas Toivainen on 16-vuotias lukiolainen Rovaniemeltä. Nuoresta iästään huolimatta Toivaista voi luonnehtia viihteen moniottelijaksi. Vuonna 2012 Tuomas pääsi Talent Suomen semifinaaliin, jossa hän imitoi tunnettuja hahmoja kuten Kummelin Mauno Ahosta ja Fakta homman Aulis Kaakkoa (kuinkas muuten).

Lisäksi Toivainen työstää paraikaa omaa animaatiosarjaa, joka nähdään Summerissa kesällä. Todettakoon, että Pasila-voittajaa valitessa raatimme ei tiennyt Talentin yhteyksistä Kakkosen ohjelmiin, ja tilaus animaatiosta tehtiin reilusti piirustuskisan jälkeen.

Tuomas päätti kokeilla siipiään Pasila-kilpailussa törmättyään siihen netissä. Tavoitteena oli luodoa hahmo, joka olisi ihmistyyppinä kaikille tuttu ja jonka komiikka kumpuaa uskottavuudesta.

- Halusin myös kokeilla, osaisinko imitoida Pasilan visuaalista tyyliä. Ja tosiaankin katsoin elämäni ensimmäiset Pasilat vasta kilpailuun osallistuessani. Jäin koukkuun, ja tartutin myös koko perheeni!

Nuoren tekijän suosikki Pasilan alkuperäisistä hahmoista on Pekka Routalempi.

- Olen itsekin aikamoinen pohdiskelija ja kyllästytän edelleen kavereitani jännä-hokemalla.

Talentissa Tuomas imitoi Kakkoselta tuttujen sketsiklassikoiden lisäksi myös mm. Uuno Turhapuroa ja Jean-Pierre Kuselaa. Nostalgisten viihdesuosikkien valinta ei kummunnut maineen maksimoinnista, vaan pitkän linjan harrastuneisuudesta.

- Rakastan vanhoja kotimaisia sketsisarjoja, ja aloitin erilaisten sketsi- ja piirroshahmojen imitoimisen jo ala-asteella. Spedet ja Kummelit on kahlattu läpi lukemattomia kertoja.

Jatko-osa Pasilan kaltaiselle, lähes myyttiseen asemaan kohonneelle sarjalle tuntui Tuomaksen mielestä alun perin riskaabelilta idealta. The Spin-offin edetessä hän on kuitenkin lämmennyt konseptille.

- Mielestäni tekijät ovat onnistuneet säilyttämään sarjan hengen. Eroa Pöystin äänessä tuskin enää huomaa! Silti on todettava, että kaipaisin myös sellaisia jaksoja, joissa juoni ei pyöri koko ajan rikostapauksen ympärillä.

Pasila 2.5 - The Spin-offin kolmas tuotantokausi jatkuu Kakkosella ja Yle Areenassa.

Kommentit

Yle TV2