Hyppää pääsisältöön

Käsky

Kotikatsomo: Käsky, yle tv1
Elokuvan päärooleissa näyttelevät Pihla Viitala ja Samuli Vauramo. Kotikatsomo: Käsky, yle tv1 kotikatsomo: käsky

TV1 lauantaina 12.5.2018 klo 22.00 - 23.50
Areenassa 7 päivää

Keväällä 1918 Saksasta Suomeen valkoisten puolelle taistelemaan palannut jääkäri Aaro Harjula (Samuli Vauramo) saa käskyn teloittaa punainen naissotilas, Miina Malin (Pihla Viitala).

Nuori ja idealistinen Harjula järkyttyy tavasta, miten suomalaiset kohtelevat punaisia. Hän ei suostu tottelemaan käskyä ilman oikeudenkäyntiä. Vastustuksesta huolimatta hän lähtee saattamaan naista kenttäoikeuteen.

Matkasta tulee kohtalokkaampi kuin kumpikaan heistä olisi uskonut.

Aku Louhimiehen ohjaama elokuva Käsky (16) perustuu Leena Landerin samannimiseen romaaniin. Elokuvan on käsikirjoittanut Jari Olavi Rantala. Kuvaaja Rauno Ronkainen sai Käsky-elokuvasta Jussi-palkinnon.

Elokuvan muissa rooleissa ovat muun muassa Eero Aho, Sulevi Peltola, Mikko Kouki, Janne Virtanen ja Riina Maidre.

Tuotanto: Helsinki-Filmi Oy, 2008. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.