Hyppää pääsisältöön

Satuhäät - virolais-suomalaiset juhlat

Ege ja Arto
Ege ja Arto satuhäät

24-vuotias virolainen Ege Aljas ja 32-vuotias paljasjalkainen karvialainen Arto Lähdekorpi vihitään heinäkuussa Karvian kirkossa. Seremonian jälkeen lähes 200-päinen hääseurue siirtyy urheiluseuran talolle viettämään virolais-suomalaisia perinteitä yhdistävää juhlaa.

Yrittäjäpariskunnan perheeseen kuuluvat Egen poika Simo ja parin yhteinen poika Erik. Artolla on aiemmasta liitostaan kaksi lasta, jotka täydentävät uusperheen joka toinen viikonloppu. Arto omistaa yhdessä veljensä kanssa puutavara-alan yrityksen ja Egellä on vaatteita ja asusteita myyvä yritys.

Ege ja Arto
Ege ja Arto satuhäät

Ege ja Arto tapasivat toisensa kesällä 2010 aivan sattumalta, kun Arto pyysi huoltamolla lupaa saada liittyä yksinään istuvan nuoren naisen seuraan. Siinä jutellessa kemiat tuntuivat heti sopivan yksiin ja selvää oli, että tuttavuus ei tule jäämään kahvipöytäkeskusteluksi. Pari piti yhteyttä mm. Facebookissa. Rohkeasti edennyt Arto halusi pian esitellä nuorelle virolaisneitoselle kotipaikkakuntansa, eikä aikaakaan kun iloinen ja välitön yksinhuoltajaäiti ja hänen vasta muutaman kuukauden ikäinen Simo-poikansa olivat aina toivottuja vieraita Arton luona.

Ege ja Arto
Ege ja Arto satuhäät

Etäsuhde kukoisti, mutta paria erottava välimatka antoi aiheen miettiä seuraavaa siirtoa. Pian Ege ja Simo kotiutuivat Karviaan ja yhteinen lapsi Erik syntyi kesällä 2012. Seuraavana kesänä Arto ehdotti naimisiinmenoa, mutta Ege epäröi, koska ei ollut milloinkaan haaveillut avioliitosta eikä ollut käynyt myöskään rippikoulua.
Arto oli kuitenkin sinnikäs ja sai Egen käymään aikuisrippikoulun. Kun Ege sitten eräänä päivänä suostui Arton toiveeseen, oli tämä jo seuraavana aamuna varannut kirkon eikä esteitä papin aamenelle enää ollut. Arto olisi myös halunnut isot juhlat, mutta lopulta pari tyytyi “vain” noin 200 vieraaseen.

Ege ja Arto
Ege ja Arto satuhäät

Järjesteltävää ja puuhailua siis riittää ja kylmävaunukin oikuttelee: auton vaihtoa joudutaan miettimään loppumetreille asti. Viimein kaikki on valmista ja vaikka ukkonen ja sade pääsevät hiukan yllättämään, onnistuu lämminhenkinen juhla pienistä alkukangerteluista huolimatta yli odotusten.

Kommentit
 • Satuhäät - nuoren mormoniparin ensirakkautta ja bikinifitness-haaveita

  Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen juhlivat Imatralla

  Marraskuinen kylmä ja kostea ilta ei varjosta nuorta onnea, kun toistensa ensirakkaudet, mormonitemppelissä avioliittoon vihityt, 24-vuotiaat Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen, juhlivat häitään Imatralla. Iloisen ja vilkkaan nuorenparin ”Talven ihmemaa” -teemaiset juhlat pidetään Vuoksenniskan työväentalolla: vihkimiseremonian juhlapaikalla suorittaa Janitan isoisä.

 • Satuhäät- toinen kerta ja tuplaraskaus toden sanovat

  Jenna Pöyry ja Jukka-Pekka Koukkari saavat toisensa Kemissä.

  Heinäkuinen kesäpäivä hohtaa hellivää lämpöä ja rakkautta, kun 24-vuotias Jenna Pöyry ja vuotta vanhempi Jukka-Pekka Koukkari vihitään avioliittoon Kemin kirkossa. Hääjuhla vietetään Ravintola Tervolahovissa Tervolassa Kemijoen varrella.

 • Satuhäät - montako vierasta pieniin häihin lopulta tulee?

  Satu Korhonen ja Miska Salminen solmivat avioliiton Jämsässä

  Heinäkuinen lauantai säteilee onnea, kun 37-vuotias leipomotyöntekijä Satu Korhonen ja 31-vuotias rekkakuski Miska Salminen sanovat toisilleen tahdon Jämsän kirkossa. Hehkuvan parin pienimuotoista hääjuhlaa vietetään Ravintola Hirvikartanon tiloissa Jämsässä.

 • Satuhäät - perinteitä kunnioittaen avioon

  Reelika Vaino ja Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulassa

  27-vuotias Reelika Vaino ja kaksi vuotta vanhempi Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulan kirkossa kuulaimpaan ruska-aikaan. Hääjuhlaa vietetään noin sadan sukulaisen ja ystävän voimin paikallisella nuorisoseurantalolla.