Hyppää pääsisältöön

Temptation Island Suomen sinkkujen palkkio kolmen viikon viettelystä: nolla euroa

Viettelijäsinkut lähtevät ohjelmaan rahan sijasta rakkauden ja moraalisen valaistumisen perässä.

Temptation Island Suomessa vietellään varattuja pareja paratiisisaarella. // Kuva: Nelonen Media

Temptation Island Suomi -tv-sarjassa parit testaavat suhteensa kestävyyttä lomailemalla erillään toisistaan kuumien sinkkujen ympäröimänä. Saaren kaksikymmentäneljä sinkkua eivät saa ohjelmasta rahallista korvausta.

YleX:n tietojen mukaan parit ovat saaneet osallistumisesta nimellisen korvauksen. Kaikille osallistujille kustannettiin matkakulut ja täyshoitoloma.

Miksi lähteä viettelijäksi?

Sinkut kertovat sarjan nettisivuilla etsivänsä saarelta seikkailun lisäksi tosirakkautta ja moraalista valaistumista.

- Voisin lähteä viisaampana takaisin ja laittaa asiat oikeaan arvojärjestykseen, tamperelainen sinkkuosallistuja Elisa Gratschev kertoo sarjan nettisivuilla.

Kukaan sinkuista ei mainitse julkisuutta syyksi osallistua ohjelmaan. Useat osallistujat on kuitenkin nähty televisiossa aikaisemminkin. Esimerkiksi Gratschev on osallistunut tosi-tv-treffiohjelmaan Sinkkulaiva, Janita Lukkarinen Big Brotheriin ja Aki Varjela Suomen pisimmät treffit -ohjelmaan.

Mistä näitä tyyppejä löytyy?

Tuotantoyhtiö Banijay Finlandin tuottaja Eeva Jäntti kertoo, että sinkkuja etsittiin sarjaan avoimen haun lisäksi aikaisempien tosi-tv-ohjelmien kautta. Jäntin mukaan kaikki kontaktit käytettiin. Esimerkiksi ovimies Henri Westerlund päätyi sarjaan tutun tutun kautta.

- Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, jos omassa tuttavapiirissä on sopivia ihmisiä, Jäntti sanoo YleX:lle.

Sarjan kuvauksissa tunteet nousevat pintaan. // Kuva: Nelonen Media

Tuottaja kertoo, että ulkonäön ja motivaation lisäksi osallistujia valittiin sen perusteella, löytyykö sinkulle mahdollisesti sopiva pari varattujen joukosta.

- Sitä mietittiin, että menisivätkö nämä tai nämä yhteen. Tahdottiin, että saarella on monenlaista viettelystä, ei pelkästään ulkokuorta.

Osallistujat karsittiin pitkillä haastatteluilla, joissa käytiin läpi, mitä tv-ohjelman tekemiseen kuuluu. Pariskuntia oli Jäntin mukaan sinkkuja vaikeampi löytää, mutta hakemuksia ohjelmaan tuli paljon. Jäntti sanoo, ettei raha motivoinut kenenkään osallistumista. 

- Tärkein kriteeri pariskunnille oli, että heidän täytyy oikeasti olla valmiita laittamaan suhde testiin.

Lue myös:

Temptation Island –sinkut: On eri asia iskeä varattuja tv:ssä kuin oikeassa elämässä