Hyppää pääsisältöön

Torstaitrillerin huipennus: Kaiken ratkaiseva ottelu suorana netissä

Mäkkäri on myöhässä, Viki vessassa. Toinen uskoo salamavoittoon, toinen gasellimaiseen liikkeeseen. Siinä kyseenalaiset lähtökohdat YleX:n juontajien väliseen Torstaitrilleriin.

YleX Jälki-istunto // Kuva: YleX / Juliana Harkki

YleX Jälki-istunto-ohjelman juontajat Juuso Mäkkäri Mäkilähde ja Ville Viki Eerikkilä pelaavat torstaina 19. maaliskuuta kello 9-10 kaiken ratkaisevan sulkapallo-ottelun.  Kaksikon välisistä sulkapallo-otteluista on tullut jo käsite nimeltä Torstaitrilleri.

Tulevan kaiken ratkaisevan sulkapallo-ottelun voi katsoa suorana striiminä YleX.fi:ssä ja sitä selostaa Yle Urheilun Riku Salminen. Samaan aikaan ottelua kommentoi YleX Aamun lähetyksessä juontajien, Ilkka Uusivuoren ja Saara Sarvaksen, kanssa sulkapallohuippu Ville Lång.

Maailmanlaajuinen nettilähetys kuvan ja selostuksen kanssa tuo tiettyjä rajoitteita Vikin ja Mäkkärin vanhoihin tottumuksiin.

- Me ollaan yleensä pelattu ihan nahalla, tällä kertaa pitää varmaan laittaa paitaa päälle, Viki sanoo

- Joo, ollaan tällaiseen antiikin Kreikka -tyyliin pelattu sulkapalloa niin kuin miehet ovat ennen tehneet. Kuulemma oli sellainen toive, että pidetään omat sulat pois näkyvistä, Mäkkäri lisää.

Mäkkäri lähtee kaiken ratkaisevaan Torstaitrilleriin omasta mielestään ennakkosuosikkina, koska hän on voittanut useimmat aiemmista kohtaamisista. Toisaalta Viki on vienyt muutamat viimeisimmät pelit.

- Mä olen ihan oikeasti päättänyt, että mä hoidan tän kahdessa erässä. Puhtaasti 2-0, ei jää mitään seliteltävää, Mäkkäri sanoo.

Nopeaan ratkaisuun luottava Mäkkäri uskoo taktisen osaamisensa olevan sillä tasolla, että hän pystyy jopa voimia säästelleen iskemään ratkaisevat pallot vastustajan lattiaan.

Viki ei ota vakavasti juontajaparinsa puheita. Hän uskoo täysillä omaan peliinsä.

- Mun gasellimainen liike sekä kettumainen oveluus ovat kuitenkin liikaa vastustajalle tulevassa pelissä, Viki sanoo.

Liikkeeseen luottavan Vikin heikkoudeksi saattaa kuitenkin osoittautua henkinen kantti. Mäkkäri kertoo, että siitä on ollut näkyvissä merkkejä aiemmin.

- Kun aletaan pelaamaan isoilla panoksilla ja miljoonat ihmiset seuraavat nettilähetystä. Tunnetusti Vikin kasetti ei ole koskaan kestänyt kovassa paikassa. Kun selkäranka on styroksista rakennettu, niin sen tietää, että tommosessa kohtaa paineessa se napsahtaa ihan murusiksi.

Kaksikko innostuu haastamaan toisiaan puheen tasolla jo ennen peliä. Pelit pitää voittaa kuitenkin maila kädessä, eikä lörpötellen. Koska kyseessä on kaiken ratkaiseva peli, voisi luulla, että siihen täytyy valmistautua huolella.

Vikillä on yksinkertainen metodi.

- Kyllä se on kusella käynti. Siinä se on. Viimeksi jätin kyllä puuronkin syömättä. Saa nähdä, teenkö tällä kertaa saman, Viki sanoo.

Mäkkäri kertoo tulevansa otteluihin yleensä pikkasen myöhässä.

- Se musertaa vastustajan henkisesti, kun se on siellä kentällä oottelemassa. Siinä ehtii tulla jo uudestaan vessahätä, Mäkkäri sanoo.