Hyppää pääsisältöön

Anonymous-video hyökkää Kanye Westin kimppuun: herää hulluudestasi

Elämme uutta aikaa, jossa ei suvaita huonoja esikuvia, videolla julistetaan.

Anonymous-aktivistit järjestävät myös mielenosoituksia videoiden teon ja muiden nettikampanjoiden ohella. // Kuva: EPA / Facundo Arrizabalaga

Haktivistiryhmä Anonymousin nimissä tehty uusi video arvostelee kovin sanoin räppäri Kanye Westiä. Videolla V niin kuin verikosto -elokuvastakin tuttuun Guy Fawkes -maskiin sonnustautunut henkilö haukkuu Kanye Westiä muun muassa moraalittomaksi, orjaksi ja huonoksi esikuvaksi. 

YouTuben käyttäjätilillä nimeltä Secret Anonymous Ideajulkaistulla videolla näytetään muun muassa Kanye Westin vaimon, Kim Kardashianin, Paper Magazinelle antamat alastonkuvat ja arvostellaan sitä, minkälaiset seuraukset niillä on pariskunnan tyttärelle tulevaisuudessa.

Räppäriä kutsutaan videolla hemmotelluksi pennuksi, joka vaimonsa kanssa ruokkii seksismiä ja naisen esineellistämistä.

- On aika, että heräät hulluudestasi, herra West. Et sinä oikeasti ole renessanssi-mies – olet vain uusi orja, jota teollisuus käyttää pitääkseen ihmiskunnan typeryyden ja harhautuksen kierteessä, videolla puhuva henkilö sanoo.

Videolla verrataankin Westiä entisajan monilahjakkaisiin renessanssineroihin, jotka ovat muuttaneet maailmaa ja menettäneet henkensäkin arvojensa takia.

- Elämme uutta aikaa, jossa ei suvaita huonoja esikuvia, videolla sanotaan.

New York Daily News kertoo saaneensa yhteyden videon tehneeseen tuntemattomaan YouTube-käyttäjään.

Haastateltu sanoo, ettei Anonymous uhkaa Westiä fyysisellä väkivallalla, mutta ryhmä vastustaa vakaasti hänen käyttäytymistään ja toivoo tuovansa maailmaan uuden humaanimman aikakauden. Lisää videoita on tulossa, hän lupaa.

Tuntematon haastateltava sanoo, että räppärin viimeaikainen toiminta on tuottanut ryhmälle pettymyksen, koska Kanye West kerää huomiota ja rahastaa internetissä kielteisellä julkisuudella.

New York Daily Newsin haastattelema tuntematon henkilö sanoo, että kyseessä on väkivallaton järjestö, jonka muodostavat oikeat ihmiset, jotka aidosti haluavat muuttaa maailmaa.