Hyppää pääsisältöön

Pullat Katariina Kaitueen tapaan

Kuvassa on voisilmäinen pulla.
Kuvassa on voisilmäinen pulla. Kuva: Yle / Ida-Liina Huurtela pulla

Kun pullahimo iskee, ei auta muu kuin ryhtyä vaivaamaan taikinaa. Tässä Katariina Kaitueen resepti täydellisiin pulliin.

Katariina Kaitueen ohje pulliin.
Katariina Kaitueen resepti täydellisiin pulliin. Katariina Kaitueen ohje pulliin. Kuva: Yle / Puoli seitsemän katariina kaitue

Mumman Pullat:

Tarvitset:

5 dl punaista maitoa
1 pkt (50g) tuoretta hiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1,5 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
200g voita
12-14 dl vehnäjauhoja, tai sen verran ettei taikina tartu sormiin
+ 1 muna voiteluun

Valmistus

Sekoita hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, kardemumma ja suola. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoja ja huoneenlämpöistä voita.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja leivo pulliksi. Kohta pullat. Kun pullat ovat kohonneet, paina sormella pullan keskelle 1,5 cm syvä aukko, jonka täytät voinokareella. Voitele pullat munalla ja ripottele raesokeria päälle.

Paista pullia 10-12 minuuttia 220 asteisessa uunissa.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän