Hyppää pääsisältöön

Holby Cityn sairaala: yhdeksästoista tuotantokausi

Holby Cityn sairaala: sairaanhoitaja Cara Martinez (Niamh Walsh) ja sydänlääkäri Oliver Valentine (James Anderson).
Sairaanhoitaja Cara Martinez (Niamh Walsh) ja sydänlääkäri Oliver Valentine (James Anderson) Holby Cityn käytävillä. Holby Cityn sairaala: sairaanhoitaja Cara Martinez (Niamh Walsh) ja sydänlääkäri Oliver Valentine (James Anderson). Kuva: Yle/BBC Yle TV2,Yle Areena,Holby Cityn sairaala

Holby Cityn sairaalan odotetut uudet jaksot nähdään Kakkosella ja Yle Areenassa 24.11. alkaen arkisin klo 9. Samalla ohjelmapaikalla esitetty emosarja Casualty jää puolestaan tauolle, ja jatkuu Holbyn yhdeksännentoista kauden päätyttyä 22.2.2018.

Lue myös: Aki Kaurismäki on koukussa Holby Cityn sairaalaan

Holby Cityn sairaala - brittiläinen tv-instituutio

Joka tiistai nelisen miljoonaa BBC:n katsojaa asettuu ruudun ääreen kokemaan viikkoannoksensa Holby Cityn sairaalan ihmiskohtaloista.

Meillä sarjaa on esittänyt yhdeksän tuotantokauden verran Yle TV1, edellisen kerran vuonna 2011. Nyt kertomus jatkuu siitä mihin silloin jäätiin ja kanavaksi vaihtuu siis Kakkonen.

Holby City on iso keskussairaala, minkä johdosta siellä on useiden alojen erikoisosastoja. Sarjassa seurataan kattavasti niissä ahertavien ammattilaisten toimintaa.

Vaikka Holby Citya on kritisoitu realismin puutteesta ja saippuaoopperaksi muuttumisesta, laaja yleisö on pysynyt uskollisena ja yli sadan palkintoehdokkuuden lisäksi sarjaa on kiitetty mm. siitä, että se edistänyt tasa-arvoa rohkaisemalla nuoria naisia lääketieteen opintoihin.

Monenlaisten potilastarinoiden ohella draaman keskiössä ovat henkilökunnan väliset suhteet. Esillä on luonnollisesti tunteiden koko kirjo, kun vaalittavana ja pelastettavana on se kallisarvoisin olemisen liekki - itse elämä.

Kommentit

Yle TV2