Hyppää pääsisältöön

Holby Cityn sairaala: myös tuotantokaudet 16-18 hankittu!

Holby Cityn sairaala: sairaanhoitaja Cara Martinez (Niamh Walsh) ja sydänlääkäri Oliver Valentine (James Anderson).
Sairaanhoitaja Cara Martinez (Niamh Walsh) ja sydänlääkäri Oliver Valentine (James Anderson) Holby Cityn käytävillä. Holby Cityn sairaala: sairaanhoitaja Cara Martinez (Niamh Walsh) ja sydänlääkäri Oliver Valentine (James Anderson). Kuva: Yle/BBC Yle TV2,Yle Areena,Holby Cityn sairaala

Yhtäjaksoisesti vuodessa 1999 tuotettu Holby Cityn sairaala on brittiläinen tv-instituutio, jolla on runsaasti ystäviä myös Suomessa. Sarjaa on hankittu Kakkoselle aiemmin julkistettujen kuuden uuden tuotantokauden lisäksi vielä kolme kautta lisää. Kaiken kaikkiaan mainitut kaudet (10-18) sisältävät 474 jaksoa.

Holby Cityn sairaalan ensiesitys on Kakkosella arkiaamuisin klo 9. Areenaan jaksot tulevat heti tv-lähetyksen jälkeen ja ovat katsottavana siellä tutun 30 päivää. Lisäksi Holby Cityn aamulla näytetty osa pyritää uusimaan samana päivänä klo 18.

Kakkonen on silti edelleen myös tapahtumaurheilun pääkanava Ylessä, ja sen myötä sekä Holby Cityn rytmissä että iltauusinnoissa saattaa olla satunnaisia taukoja. Sarjan etenemistä kannattaa seurata ohjelmaoppaasta.

Joka tiistai nelisen miljoonaa BBC:n katsojaa asettuu ruudun ääreen kokemaan viikkoannoksensa Holby Cityn sairaalan ihmiskohtaloista.

Meillä sarjaa on esittänyt yhdeksän tuotantokauden verran Yle TV1, edellisen kerran vuonna 2011. Nyt kertomus jatkuu siitä mihin silloin jäätiin ja kanavaksi vaihtuu siis Kakkonen.

Holby City on iso keskussairaala, minkä johdosta siellä on useiden alojen erikoisosastoja. Sarjassa seurataan kattavasti niissä ahertavien ammattilaisten toimintaa.

Vaikka Holby Citya on kritisoitu realismin puutteesta ja saippuaoopperaksi muuttumisesta, laaja yleisö on pysynyt uskollisena ja yli sadan palkintoehdokkuuden lisäksi sarjaa on kiitetty mm. siitä, että se edistänyt tasa-arvoa rohkaisemalla nuoria naisia lääketieteen opintoihin.

Monenlaisten potilastarinoiden ohella draaman keskiössä ovat henkilökunnan väliset suhteet. Esillä on luonnollisesti tunteiden koko kirjo, kun vaalittavana ja pelastettavana on se kallisarvoisin olemisen liekki - itse elämä.

Lisää ohjelmasta

Yle TV2