Hyppää pääsisältöön

Päättyykö Game of Thrones -sarja sittenkään vuonna 2017? – HBO:n ohjelmapäällikkö: Ei välttämättä

HBO:n ohjelmapäällikkö Michael Lombardo haluaa jatkaa tv-sarjaa vuoteen 2021 saakka.

Daenerys Targaryen saattaa seikkailla uusissa Game of Thrones -jaksoissa vielä ensi vuosikymmenenä. // Kuva: HBO

Teoriassa on mahdollista, että Game of Thrones tv-sarja päättyy vasta, kun kirjailija George R.R. Martin on saanut valmiiksi viimeisen kirjan Tulen ja jään laulu -kirjasarjasta.

Edellytyksenä on, että tv-sarjan kanssa toimitaan HBO:n ohjelmapäällikkö Michael Lombardon toiveiden mukaisesti. Lombardo toivoo, että sarjan tuotantokausien määrä kasvatettaisiin aiemmin päätetystä seitsemästä kaudesta. Lombardo kertoo Entertainment Weeklylle, että hän haluaisi tv-sarjan kestävän yhteensä 10 vuoden ajan. Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin vuonna 2011.

Suurimpana esteenä on sarjan luojien Dan Weissin ja David Benioffin näkemys, jonka mukaan sarjan sopiva mitta on seitsemän tuotantokautta.

- Jos heidän mielestään sarjan ei edelleenkään tule jatkua seitsemän tuotantokauden jälkeen, niin luotan ehdottomasti siihen, että heidän päätöksensä on oikea, Lombadro kertoo Entertainment Weeklylle.

Sarjan päättymisen suhteen ilmoille on heitetty mahdollisuus tv-sarjaan pohjautuvasta Game of Thrones -elokuvasta. Kirjailija Martin on elokuvan kannalla – HBO ei, vaikka elokuvasta tulisi todennäköisesti iso hitti. HBO:n ohjelmapäällikkö Michael Lombardon mukaan olisi väärin, että sarjan fanit joutuisivat maksamaan ylimääräistä nähdäkseen, kuinka sarja päättyy.

On myös mahdollista, että HBO jatkaa Game of Thronesia spin-off sarjalla tai lisää viimeisen kauden jaksojen määrää. Tällöin jälkimmäinen osa viimeisen kauden jaksoista voitaisiin esittää esimerkiksi vuotta myöhemmin kuin ensimmäinen osa. Näin on toiminut muun muassa AMC Breaking Bad ja Mad Men -sarjojen kanssa.

Game of Thronesin viides tuotantokausi alkaa 12. huhtikuuta.

Lue myös:

Seuraavaa kautta odotellessa – katso Game of Thronesin neljännen kauden mokakooste

Ilouutisia Game of Thrones -faneille: George R. R. Martinin tuotantoa nähdään pian valkokankaalla

Uutta Game Of Thrones -kirjaa ei ilmesty tänä vuonna – TV-sarja päätökseen kirjasarjaa ennen