Hyppää pääsisältöön

Tältä Gangsta's Paradise olisi kuulostanut 1920-luvulla

Olisiko Coolion sittenkin pitänyt levyttää kappale 70 vuotta aiemmin?

Coolio voitti Grammy-palkinnon Gangsta's Paradise -kappaleellaan. // Kuva: EPA / Grzegorz Michalowski

Postmodern Jukebox on musiikkiryhmä, joka julkaisee YouTubeen covereita tutuista kappaleista. Perinteisiä covereita ne eivät kuitenkaan ole: niiden musiikkityyli kumpuaa 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Ja niin tekevät myös cover-kappaleiden musiikkivideot.

Postmodern Jukebox ei muutenkaan ole mikään tavallinen musiikkiryhmä. Siinä on vain yksi pysyvä jäsen, Scott Bradlee. Muut jäsenet vaihtelevat – jotkut ovat mukana useilla kappaleilla, jotkut vain muutamilla.

Ryhmän viimeisin tuotos on 1920-luvun versio Coolion vuoden 1995 superhitistä Gansgta's Paradise. Kappale on jo lähtökohtaisesti nostalginen – Postmodern Jukeboxin versiolla jopa hieman alkuperäistä enemmän.

Kappale on herättänyt huomattavaa kiinnostusta YouTubessa. Sitä on katsottu viiden päivän aikana yli 650 000 kertaa.

Lue myös:

We Love the 90’s -festivaalille tukku legendaarisia ysärinimä – mukana Coolio ja Mr. President