Hyppää pääsisältöön

"Affi" hyötyy kun pelaaja häviää

Nostokuva MOT:n rahapeliaffiliaattijuttuun
Nostokuva MOT:n rahapeliaffiliaattijuttuun Kuva: Yle/Anne Aukee affi

Affiliaatit ovat nettikauppojen kumppaneita ja sisäänheittäjiä, jotka houkuttelevat omien sivujensa kautta asiakkaita markkinoimaansa yritykseen. Affiliaateille maksetaan niiden hankkimien asiakkaiden määrän tai asiakkaiden tekemien ostosten perusteella.

MOT tutustui vedonlyöntiyhtiöiden Betssonin, Unibetin ja Gutsin affiliaatti-ohjelmiin. Affiliaattia palkitaan välittämiensä asiakkaiden vedonlyöntiyhtiölle tuottamasta tulosta – toisin sanoen pelaajan tappioista. Affiliaatti saa siitä 10–40 prosentin osuuden – riippuen tulon määrästä.

Vedonlyöntiyhtiöiden affit ovat houkutelleet uusia asiakkaita muun muassa kilpailuilla, joiden palkintoina on ollut esimerkiksi matkoja urheilukisoihin.

Vedonlyöntiyhtiön uusi asiakas kirjataan affin tiliin, kun hän tulee affin sivulla olevan mainoksen tai linkin kautta vedonlyöntiyrityksen sivulle ja rekisteröi pelitilin.

Affitulo alkaa juosta, kun uusi asiakas häviää vetojaan ja vedonlyöntiyhtiö saa tästä tuloa. Affille kertyy sen jälkeen tuloa aina, kun hänen hankkimansa asiakas pelaa peliyhtiön pelejä ja peliyhtiö saa niistä voittoa.

Monisivuisissa affisopimuksissaan vedonlyöntiyhtiöt pesevät kätensä muun muassa markkinointivastuusta. Vastuu kunkin maan lainsäädännön noudattamisesta siirretään affille.

Kumppanuusmarkkinoinnin periaate -grafiikka
Kumppanuusmarkkinoinnin periaate -grafiikka Kuva: Yle, MOT kumppanuusmarkkinointi

MOT: Pelirahojen perässä Maltalle
TV1 maanantaina 16.3. klo 20

Lue myös:

Kommentit