Hyppää pääsisältöön

Rentoa ruokaa Lontoossa

Rachel Khoo lontoolaiskeittiössään
Rachel Khoo lontoolaiskeittiössään Rachel Khoo lontoolaiskeittiössään Kuva: Yle Kuvapalvelu rentoa ruokaa lontoossa

Rentoa ruokaa Lontoossa (Rachel Khoo's Kitchen Notebook: London) uusi sarja
Yle TV2 perjantaisin 20.3.2015 alkaen klo 19 (uusinta su klo 12.15)

Pariisilaiskeittiössään edellisen sarjan kuvannut tv-kokki on nyt palannut synnyinkaupunkiinsa ja tutustuu tällä kertaa Lontoon urbaaniin ruokatarjontaan.

Rachel tapaa ihmisiä, joilla on sama intohimo ruokaan kuin hänellä itsellään ja käy paikallisissa popup-ravintoloissa, ruokatapahtumissa ja kahviloissa. Muistikirja täyttyy pienistä huomioista ja piirroksista, jotka inspiroivat häntä kokeilemaan uusia ruokalajeja. Rachel ideoi ja toteuttaa jopa Lontoon metrolinjojen innoittamat leivonnaiset!

Tuotanto: BBC, 2013.

Kokeile itse: sarjan reseptejä suomeksi

Lisätietoa sarjasta ja lisää reseptejä englanniksi
uktv.co.uk/food
cookingchanneltv.com

20.3. Osa 1/10
Kokki Rachel Khoo inspiroituu päivittäin kotikaupunkinsa eläväisestä ruokakulttuurista. Värikkäästä katumuodista on helppo ammentaa ideoita myös keittiöön. Näyttävä juustosalaatti on kuin taideteos.

27.3. Osa 2/10
Isoissa bileissä ruoan on oltava kaikkien mieleen. Rachel Khoon keittiössä valmistuu mereneläviä ja hyytelökakkua. Katukeittiön intialaiset annokset hurmaavat raikkaudellaan. Bagel-paikassa on aina jonoa.

3.4. Osa 3/10
Ruokakokeilujen välissä maistuvat vanhat klassikot. Rachel Khoo tekee oman versionsa lapsuutensa bolognesekastikkeesta. Omenastruudelin resepti on peräisin itävaltalaiselta mummolta.

10.4. Osa 4/10
Pikaruoan ei tarvitse olla tylsää. Rachel Khoo paljastaa omat suosikkinsa Lontoon kaduilta. Kaiken pohjana on hyvä leipä. Täytteeksi sopii itämaisittain maustettu liha tai juustoinen kasvispihvi.

17.4. Osa 5/10
Vapaapäivinä on aikaa paneutua ruoanlaittoon. Rachel Khoo valmistaa haudutettua porsaankylkeä ja perunalaatikkoa. Jälkiruoaksi maistuu omenakakku. Viikonloppuihin kuuluvat myös brunssit ja piknikit.

24.4. Osa 6/10
Lontoossa asuu paljon aasialaisia, mikä heijastuu myös kaupungin ruokakulttuuriin. Rachel Khoo on itsekin sekoitus itää ja länttä. Ruokalistalla on malesialaisittain maustettua kanaa ja salaattia.

1.5. Osa 7/10
Rachel Khoo tunnustautuu myös perinteisten brittiruokien ystäväksi. Keittiössä valmistuvat modernit versiot sunnuntaipaistista ja raparperipiirakasta. Englantilainen aamiainen on iätön klassikko.

8.5. Osa 8/10
Rachel Khoo kokkaa liikkuvaisen kotikaupunkinsa innoittamia herkkuja. Nuudelikeitto on helppo ottaa mukaan evääksi. Pop up -ravintola on pystytetty metrovaunuun. Metro toimii inspiraationa myös jälkiruoalle.

15.5. Osa 9/10
Kivijalkakauppojen Lontoosta on helppo löytää hyviä raaka-aineita omaan keittiöön. Rachel Khoo valmistaa savukalaa ja mansikkakakkua. Pienen hillopuodin vetonaulana ovat yllättävät makuyhdistelmät.

22.5. Osa 10/10
Ruokaharrastajan on helppo hemmotella itseään Lontoossa. Rachel Khoon herkullinen grillikylki vie kielen mennessään. Iltapäivätee perinteisin lisukkein on elämys.

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua