Hyppää pääsisältöön

Sohvasurffausta Moskovassa

Sohvasurffaus on loistava tapa tutustua vieraaseen maahaan ja kulttuuriin sekä majoittua täysin ilmaiseksi.

Pehmä pullantuoksu sekoituu maan alta tunkeutuvaan tunkkaiseen metroaseman ilmastointilaitteiden kierrättämään ilmaan. Ympärillä sadat erilaiset ihmiset kävelevät vauhdikkaan määrätietoisesti kohti päämääräänsä kuin robotit, niin kuin suurkaupungin ruuhkassa on tapana. Minä sen sijaan olen epävarma siitä mihin olen menossa ja ennen kaikkea siitä kenet tulen tapaamaan. Nyt ollaan sohvasurffaamassa Moskovassa.

Sohvasurffaus on loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin ja eri sohvasurffaussivustoilla löytyy miljoonia käyttäjiä ja kontakteja ympäri maailman. Itse päädyin etsimään yösijaa couchsurfing.com :n kautta, mikä on palveluista ylivoimaisesti suurin ja myös todella helppo käyttää.

Ensin couchsurfing.com :in kirjaudutaan palveluun sisään ja sen jälkeen ei muuta kuin selaamaan läpi henkilöitä, jotka ovat tarjoutuneet majoittamaan vierailijoita kotonaan. Palvelusta löytyy myös mobiilisovellus, mikä tekee ihmisten etsimisestä ja viestittelystä todella helppoa sekä puhelimella että tabletilla.

Mikä seikkailu siitä tulikaan

Täpötäyden metron kolistellessa kohti Shabolovskajan asemaa hieman Moskovan ydinkeskustan ulkopuolella alkaa kuitenkin pieni hermostuneisuus hiipiä puseroon. Pavel-niminen mies, joka on lupautunut ottamaan minut vastaan, ei pääsekään sovittuun aikaan tapaamiseen, vaan päätämme tavata myöhemmin pienellä sivukujalla lähellä miehen asuntoa.

Etsiessäni yösijaa otin yhteyttä yli kymmeneen henkilöön, joista moni vastasi välittömästi. Päädyin valitsemaan Pavelin, koska hän vaikutti muiden matkailijoiden kommenttien perusteella luotettavalta ja fiksulta tyypiltä.

Auringon jo painuttua mailleen saavun koleassa tihkusateessa hieman ränsistyneen talon alaovelle. Hengitys höyryää ja sydän pamppailee, sekunnit tuntuvat minuuteilta kunnes ruosteinen rautaovi aukeaa. Oven suussa seisoon ilosesti hymyilevä nuori mies, Pavel.

Helpotus purkautuu sisältäni, olen onnistunut! Ja mikä seikkailu siitä tulikaan.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän