Hyppää pääsisältöön

Torstaitrilleri jännittää: Viki ja Mäkkäri turvautuivat mentaalivalmentajan opastukseen

YleX Jälki-istunnon Viki ja Mäkkäri pelaavat huomenna torstaina kaiken ratkaisevan sulkapallo-ottelun. Paineet ovat kovat.

Mentaalivalmentaja Minna Marsh auttoi Vikiä ja Mäkkäriä kokoamaan itsensä Torstaitrilleriä varten. // Kuva: YleX

Torstaina 19. maaliskuuta ratkeaa paljon. Kello 9 YleX Jälki-istunnon Viki ja Mäkkäri pelaavat kaiken ratkaisevan sulkapallo-ottelun, Torstaitrillerin.

Paineet ovat hirmuiset. Kumpikaan ei halua hävitä saati kuunnella loppuvuotta kuittailua ottelun tuloksesta. Kaksikko turvautui keskiviikon Jälki-istunnon lähetyksessä mentaalivalmentaja Minna Marshin apuun.

Ennakkotehtävänä juontajakaksikon oli kirjoitettava Torstaitrilleriin liittyviä positiivisia ja negatiivisia ajatuksia. Näistä tuli ympyröidä kolme tärkeintä. Ensimmäisenä Marshin puheille saapui Mäkkäri

- Sun kehonkieli on jännittyneen oloista ja sinun hermot tuntuvat tänne asti, Marsh arvioi Mäkkäriä.

Mäkkärin tärkeimmät positiiviset ajatukset olivat: On hienoa päästä pelaamaan, pelaan täysillä ja mä olen oikeasti hyvä. Tärkeimmät negatiiviset ajatukset olivat: Mitä jos häviän, mitä jos peli-ilo häviää mahdollisen häviön myötä ja en pysty keskittymään.

- Kaikki negatiiviset ajatuksesi ovat vahvasti sidoksissa tulevaisuuteen, eli menet mielessäsi paljon asioiden edelle. Se on vähän sama kuin katsoisit kauhuelokuvasta koko ajan sitä pelottavinta kohtausta, Marsh kertoi.

Mäkkärin tulisi Marshin mukaan puhaltaa huono energia ulos ja asennoitua peliin niin, ettei sitä ole pakko voittaa. Voittoa tärkeämpää on olla läsnä hetkessä ja nauttia siitä mitä tekee.

- Toista tänään mielessäsi ainakin 200 kertaa: annan itsestäni sata prosenttia, Marsh neuvoi.

Neuvoista oli Mäkkärille konkreettista hyötyä.

- Tää on ihan uskomatonta. Mulle tuli paljon parempi fiilis! Mun piti kuulla tuollaisia asioita, mutta olin jäänyt pahasti niihin negatiivisiin asioihin kiinni, Mäkkäri kertoi.

Viki ottaa iisimmin

Mäkkärin jälkeen Marshin vastaanotolle saapui huomattavasti vähemmän paineita kantava Viki.

- Olet lunkin levollinen ja rento, Marsh arvioi.

Vikin tärkeimpiin negatiivisiin ajatuksiin ottelusta kuuluivat pelko kielenkäytöstä pelin aikana, ensimmäisen erän vaikeus ja se, että hän on huono häviäjä. Positiivisia ajatuksia olivat se, että Viki on omasta mielestään ovelampi pelaaja kuin Mäkkäri, voitto edellisessä kohtaamisessa ja se, että kyseessä on yksi siisteimmistä jutuista, joissa Viki on ollut mukana.

Marshin mukaan tärkein ja hienoin ajatus on ajatus siitä, että kyseessä on Vikin mielestä erittäin siisti juttu.

- Kehottaisin keskittymään siihen, että tuleepa huomenna voitto tai tappio, niin tämä oli silti todella siistiä.

Vaikka Viki on mielestään ovelampi pelaaja ja voitto kaksikon edellisen ottelun, hänen ei kannata verrata omia ja Mäkkärin pelillisiä ominaisuuksia.

- Kehottaisin, että keskityt siihen, että saat itsestäsi mahdollisimman paljon irti huomisessa pelissä, Marsh sanoo.

Vikin ja Mäkkärin kohtaamista voi seurata suorana striiminä YleX.fi:ssä torstaina 19.3. kello 9–10. Ottelun selostaa Yle Urheilun Riku Salminen ja sitä on kommentoimassa sulkapallohuippu Ville Lång

Lue myös:

Vikin gasellimainen liike oli liikaa Mäkkärille kaiken ratkaisevassa Torstaitrillerissä

Vuoden jännittävin sulkapallomatsi pelataan tänään – seuraa suorana Torstaitrilleriä  

Kuuntele alta Jälki-istunnon lähetys. Marshin vierailu alkaa noin kohdasta 01:05:20.

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.