Hyppää pääsisältöön

Gluteenittomat porkkanamuffinssit

Pikku Kakkonen: porkkanamuffinssit
Pikku Kakkonen: porkkanamuffinssit Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pikku kakkosen pääsiäinen

Gluteenittomat porkkanamuffinssit valmistuvat alle 15 minuutissa.

Ainekset

 • 2 dl mantelijauhoa
 • 1½ dl perunajauhoa
 • 3 tl leivinjauhetta
 • 3 tl kanelia
 • 1,75 dl sokeria
 • 3 raastettua porkkanaa
 • 2 kananmunaa
 • 0,75 dl sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon raastetut porkkanat, kananmunat ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikinaa paperivuokiin noin 2/3 vuoasta. Paista 200 asteessa 15-20 min. Muotoile marsipaanista muffinssien päälle pienet porkkanakoristeet.

Pikku Kakkosen pääsiäinen Pinterestissä

 • Pikku Kakkosessa annetaan kaikille kehon osille nimi ja opetellaan uimapukusääntö

  Kesäkeskiviikkoisin tutustutaan kehoon ja turvataitoihin.

  Miten lapsi oppisi kunnioittamaan omaa ja toisen kehoa? Voiko turvataidoista puhua säikyttämättä lasta turhaan? Missä iässä turvataidoista voisi alkaa puhua? Väestöliiton mukaan lasten kehotunnekasvatus on tavallisten käytöstapojen harjoittelua ja omien oikeuksien opettelua.

 • Pikku Kakkosen radio-ohjelmat

  Areenassa on suuri määrä audioita lapsille.

  Pikku Kakkonen julkaisi ensimmäisen Pikku Kakkosen radio -jakson keväällä 2015 ja siitä eteenpäin on pyritty julkaisemaan säännöllisesti viikottain uutta audiomateriaalia Areenaan. Ohjelmat ovat kuultavissa Areenassa ja Lasten Areenassa.