Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Minä pääkuva

Keskusteluja muusikoiden kanssa.

Laura Moisio kääntää sisäisen surumielisyyden voimavaraksi

Laura Moisio - henkilökuva 4
Laura Moisio - henkilökuva 4 Kuva: Joonas Josefsson/Yle laura moisio

Laura Moisiota on kuvailtu yhtenä mielenkiintoisimmista tulokkaista naislaulaja-lauluntekijöiden joukossa. Hänen koskettava äänensä sekä rohkean rehellinen ilmaisunsa luovat maailman, joka pysäyttää kuuntelemaan. Toimittaja Marko Gustafsson kohtasi Moision hänen kotonaan Tampereella.

Laura Moisio - henkilökuva 6
Laura Moisio - henkilökuva 6 Kuva: Joonas Josefsson/Yle laura moisio

Moision tekstit ovat monikerroksellisia. Lauluissa on aistittavissa Joni Mitchell ja Susanne Vega, suomalaisista tekstitaitureista Edith Södergran ja Saima Harmaja. Hän operoi elämän, kuoleman ja kaipauksen rajapinnassa. Elämä etenee nopeasti ja ennustamattomasti, välillä kehää kiertäen, erottaen yksinolon ja yksinäisyyden.

Moisiolle ei ole täysin selvää, mistä teksteissä aistittavissa oleva surumielisyys kumpuaa. Surumielisyys on hänelle voimavara, määrittelemätön tunne, jota on vaikea sanallistaa.

”Sisäinen maailmani on yhdistelmä Pikku Prinssiä ja Veljeni, Leijonamieltä.”

Laura Moisio - henkilökuva 8
Laura Moisio - henkilökuva 8 Kuva: Joonas Josefsson/Yle laura moisio
Laura Moisio - henkilökuva 7
Laura Moisio - henkilökuva 7 Kuva: Joonas Josefsson/Yle laura moisio

Rakkautta on kaikkialla

Lauluntekijän on Moision mukaan oltava rehellinen itselleen. Hän ajattelee, että eri ihmisillä hyvin monet tuntemukset ovat samoja.

”Laulua tehdessä ei kannata salailla mitään. Tarinan kirjoitus on useimmiten kaikkein työläintä. Olen erityisen tarkka sanavalinnoista.”

Laura Moisiolle teksteissä ja elämässä pilkahteleva rakkaus ei ole pelkästään romanttista rakkautta, vaan myös välittämistä, kannustamista ja turvallisuutta. Tampereesta hän on saanut itselleen paikan, jossa on hyvä olla. ”Täällä on rakkaudellinen ilmapiiri.”

Laura Moisio - henkilökuva 1
Laura Moisio - henkilökuva 1 Kuva: Joonas Josefsson/Yle laura moisio
Laura Moisio - henkilökuva 9
Laura Moisio - henkilökuva 9 Kuva: Joonas Josefsson/Yle laura moisio

Valtavirrasta poiketen

Tällä hetkellä Moisio valmistelee toista levyään. Sen tarkemmin hän ei tulevaisuutta suunnittele. ”Se, että saa keikkailla monipuolisesti erilaisissa paikoissa, on tärkeää.” Moisio myös toivoo, että radiokanavilla olisi rohkeutta ottaa soittoon valtavirrasta poikkeavaa musiikkia.

laura Moisio - henkilökuva 5
laura Moisio - henkilökuva 5 Kuva: Joonas Josefsson/Yle laura moisio
Laura Moisio - henkilökuva 3
Laura Moisio - henkilökuva 3 Kuva: Joonas Josefsson/Yle laura moisio
Kommentit
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.