Hyppää pääsisältöön

Munankuorikoriste

Pikku Kakkonen: Kananmunankuorikoriste
Pikku Kakkonen: Kananmunankuorikoriste Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pikku kakkosen pääsiäinen

Askartele munankuorista uniikkeja kukkasia.

Tarvikkeet

 • kananmunankuoria
 • kananmunakenno
 • kuumaliimaa
 • puinen grillausvarras
 • paperinarua

Leikkaa munakennosta sopiva pala munan alapuolelle kiinnitettävän kepin tueksi. Liimaa tikku ja leikkaamasi tukipala kananmunanpuolikkaan pohjaan kuumaliimalla. Anna liiman jähmettyä. Käännä kuori tikkuineen oikein päin ja aseta, esim. rairuohonkoristeeksi. Viimeistele muna kierittämällä sen sisälle paperinarusta kiekko.

Pikku Kakkosen pääsiäinen Pinterestissä

 • Pikku Kakkosessa annetaan kaikille kehon osille nimi ja opetellaan uimapukusääntö

  Kesäkeskiviikkoisin tutustutaan kehoon ja turvataitoihin.

  Miten lapsi oppisi kunnioittamaan omaa ja toisen kehoa? Voiko turvataidoista puhua säikyttämättä lasta turhaan? Missä iässä turvataidoista voisi alkaa puhua? Väestöliiton mukaan lasten kehotunnekasvatus on tavallisten käytöstapojen harjoittelua ja omien oikeuksien opettelua.

 • Pikku Kakkosen radio-ohjelmat

  Areenassa on suuri määrä audioita lapsille.

  Pikku Kakkonen julkaisi ensimmäisen Pikku Kakkosen radio -jakson keväällä 2015 ja siitä eteenpäin on pyritty julkaisemaan säännöllisesti viikottain uutta audiomateriaalia Areenaan. Ohjelmat ovat kuultavissa Areenassa ja Lasten Areenassa.