Hyppää pääsisältöön

Porkkanakakkumuffinssit

Pikku Kakkonen: porkkanakakkumuffinssit
Pikku Kakkonen: porkkanakakkumuffinssit Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pikku kakkosen pääsiäinen

Munattomat, maidottomat, gluteenittomat ja pähkinättömät herkut syntyvät helposti ilman erikoiskauppojen tuotteita.

Taikinan ainekset:

 • 2,5dl soijavaniljakastiketta
 • 4dl gluteenitonta jauhoseosta
 • 2dl sokeria
 • 1tl suolaa
 • 1tl vaniljasokeria
 • 2tl kanelia
 • 1tl kardemummaa
 • 1-2 maustemittaa inkivääriä
 • 2tl leivinjauhetta
 • 225g maidotonta margariinia
 • 300g porkkanaraastetta

Raasta porkkanat. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Notkista vaniljakastike vatkaimella ja sekoita joukkoon kuivat aineet ja sula margariini. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Jaa paperisiin muffinssivuokiin. Taikinasta tulee n. 15-20 kpl muffinsseja, riippuen muffinssivuuan koosta. Taikina kohoaa jonkun verran, mutta ei tavallisen muffinssin veroisesti. Paista 180 asteessa keski- tai alatasolla 35-40 minuuttia.

Kuorrutteen ainekset:

 • tomusokeria
 • maustamatonta soijajugurttia
 • sitruunamehua

Soijajugurtti on löysempää kuin tavallinen maustamaton jugurtti, joten aloita kuorrutteen teko sekoittamalla muutamaan ruokalusikalliseen soijajugurttia tilkka sitruunamehua ja tomusokeria niin paljon, että kuorrute on jäykkää eikä valu muffinssin päältä pois. Koristele muffinssit Pikku Kakkosen tulostettavilla kuvilla.

Pikku Kakkosen pääsiäinen Pinterestissä

 • Askartele Pikku Kakkosen vauhdikkaat viidakkosynttärit

  Koristeita ja ideoita toiminnallisiin viidakkosynttäreihin.

  Kokoa hauskat viidakkosynttärit kotoa ja lähikaupasta löytyvillä materiaaleilla! Tulostettavat kutsukortit, lasinaluset ja muut koristeet luovat tunnelmaa ja kierrätysmateriaaleista toteutettavat puuhat takaavat sen, ettei juhlijoille tule tylsää. Eläimellistä menoa ja vihreyttä saa lisää vaikkapa tuomalla kattaukseen muovieläimiä ja sommittelemalla huonekasvit pöydän ympärille. Juhlien järjestämisessä vain mielikuvitus on rajana!

 • Postimies Pate erikoislähettipalvelusta

  Pate ei koskaan jätä kaupunkilaisia pulaan.

  Ystävällinen postimies ja hänen mustavalkoinen kissansa Jessi toimittavat postia ja paketteja ympäri Viherlaaksoa. Uusimmilla tuotantokausilla Pate on saanut ylennyksen erikoislähettipalvelun hommiin ja toimittaa paketteja mitä erilaisimmilla kulkuvälineillä. Postimies Paten uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 31.7. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 7 päivää ensilähetyksestä.

 • Simon maailmaan mahtuu monenlaista mahtavaa

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen.

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen. Simon elämässä tapahtuu paljon asioita, jotka voivat tapahtua kenelle tahansa lapselle. Isän ja äidin opastuksella Simo aloittaa koulun, menee hammaslääkäriin ja oppii ajamaan ilman apupyöriä.

 • Vilkki Ankka matkustaa ympäri maailmaa Pikku Kakkosessa

  Vilkki Ankka pistää tuulemaan.

  Vilkki on vilkas ankka, jolla on taipumus panna tuulemaan. Hän asustaa Mäkikolossa yhdessä ystäviensä Taneli-possun ja Vomppa-vompatin kanssa. Vilkki innostuu asiasta kuin asiasta eikä aina huomaa, että pieni harkinta auttaisi asiaa. Onneksi ystävät ovat apuna ja asiat saadaan aina hoitumaan parhain päin.