Hyppää pääsisältöön

Porkkanakakkumuffinssit

Pikku Kakkonen: porkkanakakkumuffinssit
Pikku Kakkonen: porkkanakakkumuffinssit Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pikku kakkosen pääsiäinen

Munattomat, maidottomat, gluteenittomat ja pähkinättömät herkut syntyvät helposti ilman erikoiskauppojen tuotteita.

Taikinan ainekset:

 • 2,5dl soijavaniljakastiketta
 • 4dl gluteenitonta jauhoseosta
 • 2dl sokeria
 • 1tl suolaa
 • 1tl vaniljasokeria
 • 2tl kanelia
 • 1tl kardemummaa
 • 1-2 maustemittaa inkivääriä
 • 2tl leivinjauhetta
 • 225g maidotonta margariinia
 • 300g porkkanaraastetta

Raasta porkkanat. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Notkista vaniljakastike vatkaimella ja sekoita joukkoon kuivat aineet ja sula margariini. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Jaa paperisiin muffinssivuokiin. Taikinasta tulee n. 15-20 kpl muffinsseja, riippuen muffinssivuuan koosta. Taikina kohoaa jonkun verran, mutta ei tavallisen muffinssin veroisesti. Paista 180 asteessa keski- tai alatasolla 35-40 minuuttia.

Kuorrutteen ainekset:

 • tomusokeria
 • maustamatonta soijajugurttia
 • sitruunamehua

Soijajugurtti on löysempää kuin tavallinen maustamaton jugurtti, joten aloita kuorrutteen teko sekoittamalla muutamaan ruokalusikalliseen soijajugurttia tilkka sitruunamehua ja tomusokeria niin paljon, että kuorrute on jäykkää eikä valu muffinssin päältä pois. Koristele muffinssit Pikku Kakkosen tulostettavilla kuvilla.

Pikku Kakkosen pääsiäinen Pinterestissä

 • 100 lastenlaulua Areenassa

  Pikku Kakkonen julkaisee 100 lastenlaulua Areenassa.

  Muistatko lempilaulusi lapsena? Kuuntelitko Popsi popsi porkkanaa vai Täti Monikaa, entä lauloitko Mörri-Möykkyä vai Pienen pientä veturia? Pikku Kakkonen kokosi Areenaan eri vuosikymmenten lastenlauluja; kuuntele onko sinun suosikkisi mukana?

 • Lasten Areena uudistuu

  Lasten Areena sisältää vain lapsille suunnattuja ohjelmia.

  Ylen lastenohjelmia voi katsella turvallisesti Lasten Areenasta kaiken kokoisilta ruuduilta. Lasten Areena sisältää vain lapsille suunnattuja ohjelmia ja perheen pienimmätkin löytävät ne itsenäisesti värikkäiden ja selkeiden kuvien avulla. Uutta sisältöä julkaistaan päivittäin. Osa siitä on televisiosta tuttua, osan pääsee katselemaan vain Areenassa.

 • Tilaa Pikku Kakkosen ja Galaxin uutiskirje!

  Uutiskirje vinkkaa Pikku Kakkosen ja Galaxin sisällöistä.

  Tervetuloa lastenohjelmien uutiskirjeen tilaajaksi! Uutiskirjeessä kerromme Pikku Kakkosen ja Galaxin ajankohtaisista sisällöistä ja kiinnostavista uutuuksista. Uutiskirjeen voi tilata Yle Tunnuksellasi.