Hyppää pääsisältöön

Hollywood keskellä Helsinkiä - Big Game elokuvan ohjaaja Jalmari Helanderin suuri päivä

Big game elokuvan tähtiä kuvataan
Big game elokuvan tähtiä kuvataan Kuva: Hannamari Luukkanen big game elokuvan tähtiä kuvataan

Suomen kallein seikkailu- ja toimintaelokuva Big Game sai ensi-iltansa 19.3. Ilmassa oli suuren kulttuuritapahtuman tuntua. Stradan Joonatan hyppäsi päiväksi Jalmarin henkivartijan rooliin ja seurasi ohjaajatähteä mediatapahtumasta toiseen.

Lukemattomia kahvikuppeja ja haastatteluja

Big game elokuvan lanseeraus haluttiin tehdä oikeasti suuren luokan tyyliin. Siltä näytti myös ohjaaja ja käsikirjoittaja Jalmari Helanderin sekä leffan pääosan esittäjän 15-vuotiaan Onni Tommilan päivä. Heti aamusta haukoteltiin suorassa televisiolähetyksessä, tämän jälkeen vuorossa oli läjä radiohaastatteluja. Ehkäpä juuri useiden kahvikuppien voimalla kaksikko jaksoi vastailla kiinnostavasti toimittajien kysymyksiin. Onnikin sadannen kerran kysymykseen ”Millaista oli näytellä Samuel L. Jacksonin kanssa”.

Hollywood- staroja ja punainen matto

Haastattelujen jälkeen kaksikko kiidätettiin lehdistötilaisuuteen, jonne oli myös saapunut oikea Hollywood- stara Ray Stevensson. Salamavalojen välkkeessä Onni odotti jo malttamattomana leffan kutsuvierasnäytöstä ja ennen kaikkea illan bileitä.

Stradan Joonatan ja Ray Stevenson
Stradan Joonatan ja Ray Stevenson Kuva: Hannamari Luukkanen stradan joonatan ja ray stevenson

Big Game- elokuvan pahiksen roolin näyttelee brittiläinen Ray Stevenson. Ray on kunnostautunut toimintarooleissa, hän näytteli esimerkiksi Rooma-sarjassa Titus Pollua ja useissa eeppisissä Hollywood -seikkailuelokuvissa kuten "Kuningas Arthur" ja "Thor".
Stradan Joonatan kyseli henkivartijaneuvoja tältä ihmisjärkäleeltä, katso tästä Ray Stevensonin haastattelu kokonaisuudessa englanniksi.

Seuraavaksi vuorossa oli leffan kutsuvierasnäytös. Paikalle oli saapunut toimittajien lisäksi näyttelijöitä ja perusjulkkiskauraa sekä tietenkin myös Hollywood-körmy Ray Stevenson vaimoineen ja henkivartijoineen. Edelleen salamavalot räiskyvät punaisella matolla ja toimittajat kävivät kisaa haastatteluvuoroista. Näytöksen jälkeen olivat vuorossa vielä loppubileet, Jalmari itse suunnitteli juhlivansa aamun asti. Toivottavasti näin kävi, koska leffa on ehdottomasti juhlimisen arvoinen.

Lue Stradan toimitussihteerin Olli Kangassalon arvostelu Big Game -elokuvasta.

Lisää ohjelmasta

 • Avaruusromua: Maailman vaarallisin olento!

  Homo sapiens on biologian historian tappavin laji.

  Noin miljoonaa eläin- ja kasvilajia uhkaa sukupuutto. Uhan alla olevien lajien määrä on suurempi kuin milloinkaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa. Noin miljoona eläin- ja kasvilajia, joita ei kohta enää ehkä ole. Eikä se siihen lopu. Lajien kuoleminen sukupuuttoon kiihtyy valtavaa vauhtia. Meillä ihmisillä on kyseenalainen kunnia olla biologian historian tappavin laji. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Bertsolari yhdistää ja voimaannuttaa baskit

  Kilpalaulanta on baskien omaperäisen kulttuurin kulmakivi.

  Pohjois-Espanjassa Atlantin rannikolla sijaitseva Espanjan itsehallintoalue Baskimaa on omaperäinen sanan kaikissa merkityksissä. Alueen kieli on mahdollisesti viimeinen jäänne Länsi-Euroopassa ennen indoeurooppalaisten kielten leviämistä puhutusta kieliryhmästä. Baskin kieli, eli euskara on alueen kulttuurin säilymisen perusta.

 • Avaruusromua: Kieli, jota emme ymmärrä

  Voiko tekoäly kehittää oman koneiden välisen kielen?

  Koneet kuuntelevat meitä. Ne ymmärtävät meitä yhä paremmin. Koneet myös puhuvat meille. Ne puhuvat tosin vielä melko alkeellisin tavoin, mutta kuinka kauan? Mikä on puhutun kielen rooli yhä elektronisemmaksi ja digitaalisemmaksi muuttuvassa tulevaisuudessa? Oletko kuullut kielestä nimeltä darkvoice? Kielestä, jota me emme ymmärrä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Avaruusromua: Teollista kansanmusiikkia

  Onko piano kone? Entä viulu? Tai huilu?

  Me teemme teollista kansanmusiikkia. Industrielle Volksmusik. Näin kuvaili Kraftwerkin toinen perustajajäsen Ralf Hütter yhtyeen musiikkia 1970-luvun alussa. Hän kuvaili maailmaa, joka käyttää koneita. Sivilisaatiota, joka perustuu teknologian kehitykseen. Taidetta, joka käyttää teknologiaa. Musiikkia, jossa soivat koneet. Onko piano kone? Entä viulu? Tai huilu? Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri