Hyppää pääsisältöön

Hollywood keskellä Helsinkiä - Big Game elokuvan ohjaaja Jalmari Helanderin suuri päivä

Big game elokuvan tähtiä kuvataan
Big game elokuvan tähtiä kuvataan Kuva: Hannamari Luukkanen big game elokuvan tähtiä kuvataan

Suomen kallein seikkailu- ja toimintaelokuva Big Game sai ensi-iltansa 19.3. Ilmassa oli suuren kulttuuritapahtuman tuntua. Stradan Joonatan hyppäsi päiväksi Jalmarin henkivartijan rooliin ja seurasi ohjaajatähteä mediatapahtumasta toiseen.

Lukemattomia kahvikuppeja ja haastatteluja

Big game elokuvan lanseeraus haluttiin tehdä oikeasti suuren luokan tyyliin. Siltä näytti myös ohjaaja ja käsikirjoittaja Jalmari Helanderin sekä leffan pääosan esittäjän 15-vuotiaan Onni Tommilan päivä. Heti aamusta haukoteltiin suorassa televisiolähetyksessä, tämän jälkeen vuorossa oli läjä radiohaastatteluja. Ehkäpä juuri useiden kahvikuppien voimalla kaksikko jaksoi vastailla kiinnostavasti toimittajien kysymyksiin. Onnikin sadannen kerran kysymykseen ”Millaista oli näytellä Samuel L. Jacksonin kanssa”.

Hollywood- staroja ja punainen matto

Haastattelujen jälkeen kaksikko kiidätettiin lehdistötilaisuuteen, jonne oli myös saapunut oikea Hollywood- stara Ray Stevensson. Salamavalojen välkkeessä Onni odotti jo malttamattomana leffan kutsuvierasnäytöstä ja ennen kaikkea illan bileitä.

Stradan Joonatan ja Ray Stevenson
Stradan Joonatan ja Ray Stevenson Kuva: Hannamari Luukkanen stradan joonatan ja ray stevenson

Big Game- elokuvan pahiksen roolin näyttelee brittiläinen Ray Stevenson. Ray on kunnostautunut toimintarooleissa, hän näytteli esimerkiksi Rooma-sarjassa Titus Pollua ja useissa eeppisissä Hollywood -seikkailuelokuvissa kuten "Kuningas Arthur" ja "Thor".
Stradan Joonatan kyseli henkivartijaneuvoja tältä ihmisjärkäleeltä, katso tästä Ray Stevensonin haastattelu kokonaisuudessa englanniksi.

Seuraavaksi vuorossa oli leffan kutsuvierasnäytös. Paikalle oli saapunut toimittajien lisäksi näyttelijöitä ja perusjulkkiskauraa sekä tietenkin myös Hollywood-körmy Ray Stevenson vaimoineen ja henkivartijoineen. Edelleen salamavalot räiskyvät punaisella matolla ja toimittajat kävivät kisaa haastatteluvuoroista. Näytöksen jälkeen olivat vuorossa vielä loppubileet, Jalmari itse suunnitteli juhlivansa aamun asti. Toivottavasti näin kävi, koska leffa on ehdottomasti juhlimisen arvoinen.

Lue Stradan toimitussihteerin Olli Kangassalon arvostelu Big Game -elokuvasta.

Lisää ohjelmasta

 • "Onko musta ollenkaan tähän, kun nuo muut on niin sairaan hyviä?" Lahjakkaan suvun vesa Aili Ikonen epäili pitkään, onko hänestä ammattimuusikoksi

  Musiikki on muusikko Aili Ikoselle intohimo.

  Erityisesti jazzlaulajana tunnettu muusikko Aili Ikonen kasvoi musiikin ympäröimänä. Korpilahdelta kotoisin oleva Ikonen pomppi lapsena Joutsenlammen finaaliosaa veljensä Osmon kanssa olohuoneen sohvan ympärillä ja harjoitteli pieteetillä viulunsoittoa viisivuotiaasta alkaen. Silti ura muusikkona ei ollut itsestäänselvyys.

 • Sanat haltuun rap-riimein

  Sanat haltuun -hanke auttaa nuoria löytämään äänensä.

  Rap-musiikki voi olla väylä parempaan luku- ja ilmaisutaitoon. Musiikkia kuunnellessa voi päähän tarttua myös muutama yhteiskunnallinen ajatus. Vielä enemmän kuhinaa päähän syntyy, jos alkaa itse luoda riimejä. Kirjallisuus- ja taidekriitikko, toimittaja sekä opettaja Aleksis Salusjärvi pohti, miksi lukeminen koetaan jotenkin epämiehekkääksi harrastukseksi.

 • Avaruusromua: Psykedeelinen äänikone nimeltä TONTO

  Mitä jos rakennettaisiin maailman suurin syntesoija?

  Malcolm Cecil ja Robert Margouleff kohtasivat 50 vuotta sitten New Yorkissa, tuolloin uudessa Media Sound -studiossa. Heillä oli idea. Mitä jos hankittaisiin useita syntesoijia ja soitettaisiin niitä yhtaikaa? Ja jos kytkettäisi in ne toisiinsa, toimimaan yhdessä, siinä meillä olisi elektroninen orkesteri. Idea hahmoteltiin kiinalaisen ravintolan pöytäliinaan ja se päätettiin toteuttaa. Alkoi syntyä psykedeelinen äänikone nimeltä TONTO. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Miten kapula joutui kieleen?

  Kapulakielestä yleiskieleksi yhteistyöllä.

  Muuntojoustava palveluyhteenliittymä – mitä siitä pitäisi ajatella? Koskeeko se minua? Virkamiehiltä saa vaatia selkeää kielenkäyttöä.  Hallintolain yhdeksäs pykälä velvoittaa viranomaiset käyttämään asiallista, selkeää ja ymmärrettävää kieltä. Selkeä kieli on tärkeä osa julkisen toiminnan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri