Hyppää pääsisältöön

Kevätuhri: Vuosisadan tanssi

Tero Saarinen tanssii teostaan Hunt
Tero Saarinen tanssii teostaan Hunt Tero Saarinen tanssii teostaan Hunt Kuva: Laurent Philippe kevätuhri vuosisadan tanssi

Kuin tanssia tulivuoren päällä!

Kuuden ohjaajan yhteisdokumentti sijoittaa Igor Stravinskyn mullistavan Kevätuhri-teoksen vuoden 1913 räjähdysherkkään poliittiseen ja kulttuurilliseen maisemaan sekä pohtii sen maailmanlaajuista merkitystä. Säveltäjä Stravinsky kertoo arkistofilmeillä eläviä muistojaan ja vierailee teoksen syntypaikassa Sveitsissä.

Kevätuhrin tarinaa kuljetetaan dokumentissa läpi vuosisadan, Pina Bauschin, John Neumeierin ja Tero Saarisen moderneihin tulkintoihin asti. Haastateltavina tässä ajassa ovat muun muassa koreografit Sasha Waltz, John Neumeier ja Tero Saarinen.

  • Kevätuhri - vuosisadan tanssi (1913 - The Dance of the Century/Tanz auf dem Vulkan). Dokumentti, ohjaajat Dag Freyer, Henrike Sandner, Jobst Knigge, Katharina Wenzel, Kathrin Schwiering ja Alexander Kühne. Saksa 2013.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa