Hyppää pääsisältöön

Metsästys on vahva luontoelämys

Kolme metsästäjää
Kolme metsästäjää Kuva: yle / Jari Salonen metsästäjä

Eljas Kokkosen, 14, mielestä metsästyksen aikaan saama jännitys voittaa videopelit mennen tullen. Jännitys alkaa jo passiin tulosta, lisääntyy koiran haukuntaa kuunnellessa ja on huipussaan, kun riistaeläin kävelee näköetäisyydelle. Eljas on vesilahtelaisen metsästysseuran aktiivinen nuorisojäsen.

Jäljillä

Metsästys on yhteistyötä ihmisten, koirien ja luonnon välillä. Ensimmäinen laukaus on saaliin kannalta se tärkein, mutta saalistakin merkityksellisempää on luonnon täysivaltainen kokeminen. Joskus jopa metsän piinaava hiljaisuus on toivottua poispääsyä arjesta. Rauhoittuminen ja keskittyminen vie mennessään kaikki murheet ja jännitys valtaa koko kropan. Luonnon kauneus herkistää kokeneenkin metsästäjän. Ruskan aikaan värit voi melkein kuulla ja äänet nähdä.
Erätulilla 26.3.15 klo 19 nähtävä Jäljillä kertoo pirkanmaalaisen metsästysseuran syystalven jahtikaudesta. Puolituntisen ohjelman on kuvannut ja ohjannut Jari Salonen / Naturpro Films oy.

Kommentit