Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen netistä ja sovelluksesta vinkkejä luonnon tarkkailuun

Pikku Kakkonen: Pääsiäisilme 2015
Pikku Kakkonen: Pääsiäisilme 2015 Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pääsiäinen

Pikku Kakkosen netistä ja sovelluksesta löytyy paljon kiinnostavaa tekemistä. Perheen pienimpiä riemastuttavat varmasti Pikku Kakkosen tuttujen juontajien kanssa pelattavat interaktiiviset leikit sekä Nallen ja Hertan hauskat lyhyet, pelilliset toteutukset.

Hieman isommille lapsille haasteita ja onnistumisen iloa tarjoavat hauska robottien rakentamispeli, Kielipääiden kolmen kielen opettelu tai Puuhabussin hoksaamista, laskemista ja lukemista harjoittavat jännät pelit.

Koko perheelle ideoita heräävän luonnon ihmeiden tutkimiseen ja havainnointiin saa kurkkaamalla Taikametsään. Jos pääsiäisen pyhinä ei ole vielä sopiva keli puutarhahommiin, voi Taikatuulen kanssa voi tehdä kevätkylvöjä tai tutustua erilaisiin lintuihin.

Pikku Kakkosen sovellus on kehitetty 3 - 6-vuotiaille lapsille. Kaikki sisällöt on suunniteltu lukutaidotonta lasta ajatellen. Ääniohjauksen ja selkeiden symboleiden avulla tv:stä tutut suosikit löytyvät myös sovelluksesta. Sisältöjen käyttö on lapsille helppoa ja turvallista. Vahvasti ääni- ja videokerrontaan perustuvat leikit ovat yksinkertaisia, pelimäisiä sisältöjä kosketusnäyttöihin tutustuville lapsille. Toteutuksissa vältetään suorittamista eikä niissä kerätä pisteitä. Lasta kannustetaan kokeilemaan ja keksimään ratkaisut uusiin tilanteisiin itse.

Pikku Kakkosen ilmainen sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-laitteille. Toimiakseen sovellus vaatii jatkuvan internet-yhteyden. Pikku Kakkosen sovellukset löytyvät sovelluskaupoista tai kosketusnäyttölaitteella osoitteesta yle.fi/pikkukakkonen.

Kommentit