Hyppää pääsisältöön

Läimäys

Sarjasta Läimäys
Sarjasta Läimäys läimäys

Yksi hetki, yksi virhearvio. Juhlissa tapahtuvan välikohtauksen vaikutukset tuntuvat monen ihmisen elämässä.

Läimäys on omaperäinen, rohkea draamasarja, jossa pengotaan keskiluokkaisten ihmisten tapoja ja moraalia rikospaikkatutkijan tarkkuudella. Australialaissarjassa ystäväpiirin maailmankirjat menevät sekaisin, kun leppoisilla grillijuhlilla sattuu ikävä välikohtaus. Yksi vieraista, isännän serkku, ojentaa huonosti käyttäytyvää lasta lyömällä tätä avokämmenellä. Teko pysäyttää kaikki kuin seinään.

Lyödyn pojan vanhemmat raivostuvat ja tekevät tapauksesta poliisiasian. Tapauksen jälkipyykki tekee pahaa jälkeä ystäväperheiden sisällä ja välillä. Jokainen joutuu pohtimaan omia arvojaan ja ratkaisemaan kenen puolella seisoo. Oliko tämä hieman rajaton lapsi väkivallan uhri vai saiko hän kenties ansionsa mukaan? Ansaitseeko ihminen menettää kovalla työllä rakentamansa elämän yhden virheen takia? Uskaltaako vähemmistöön jäänyt sanoa, mitä ajattelee? Mitä tapahtumien seuraaminen aiheuttaa nuoressa pojassa, joka saa ensikosketuksen aikuisten maailmasta, missä elämä ei olekaan sopuisaa ja yksinkertaista?

Kussakin osassa tapahtumaa valotetaan eri kokijoiden näkökulmasta. Oikeusjutun edetessä kahdeksan eri ihmisen erilaiset näkemykset ja arvostukset törmäävät toisiinsa, suhteita alkaa ja päättyy ja avioliitot muuttavat muotoaan.

Sarja perustuu Christos Tsiolkasin romaaniin.

 • Läimäys (The Slap), Australia 2011. N: Jonathan LaPaglia, Blake Davis, Sophie Okonedo, Sophie Lowe, Julian Mineo, Essie Davis, Alex Dimitriades, Melissa George, Lex Marinos, Anthony Hayes, Diana Glenn, Oliver Ackland

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Uuden Kinon kevät 2019

  Lyhytelokuvia, joita näet televisiosta vain Yleltä.

  Uuden Kinon kevään pääteema on luopuminen. Useassa elokuvassa jokin asia päättyy: nuoruus, tv-sarja, elämä itse, ilkeä kiusaaminen, ystävyys, viattomuus ja lemmikkieläimestäkin täytyy luopua. Toisissa asiat päättyvät onnellisesti ja toisissa huonosti.

 • Olisiko teillä hetki aikaa keskustella Elviksestä?

  "Aika kiehtovan oloinen tyyppi. Kuka hän oli? Oikeasti."

  "Aika kiehtovan oloinen tyyppi. Kuka hän oli? Oikeasti." Elvis Presleylle omistetun Teemalauantain pitkä dokumentti saa Pekka Laineen – sittenkin – innostumaan.

 • Teema tanssii talvella 2019

  Teeman jokavuotinen tanssifestivaali 20.1.–17.2.

  Teema tanssii taas! Tanssia ruudussa sunnuntai-iltapäivisin 20.1.–17.2.

Yle Teema