Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Sakia

Sakia on suomalainen bändi, joka on lähtöisin maalta ja muuttanut kaupunkeihin. Sakian muusiikkia sävelletään peltojen keskellä, mutta siinä kaikuu urbaanius, kansainvälisyys ja ajattomuus.

Sakia

Kotipaikkakunta: Seinäjoki

Perustamisvuosi: 2005

Musiikkityyli: Rock

Kokoonpano:
Matti Perälä, laulu
Timo Mäkelä, kitara
Mikko Kivistö, kitara
Ville Rantamäki basso
Juho Mäntylä, koskettimet
Petri Haakana, rummut

YleX kommentoi

Tykkäämme:
Kunnianhimoista, mahtipontista ja kansainvälisen kuuloista tunnelmaa. God Forsaken Land vyöryy herkästä tunnelmastaan huolimatta kertosäkeitä kohti sellaisella itsevarmuudella, mitä harvoin kotimaisessa musiikissa kuulee. Suomalainen melankolia yhdistyy saumattomasti moderniin Mumford & Sonsin-tyyliseen dramaattisuuteen, mikä nostaa ihon sellaiselle kananlihalle, että siitä palautuminen kestää tovin.

Odotamme:
Miten ihmeessä Sakia on voitu perustaa kymmenen vuotta sitten niin, ettemme ole kuulleet yhtyeestä tätä ennen mitään? Hienoa toisaalta, että musiikki on hioutunut vuosien aikana näin hyväksi. Toivomme ettei yhtye enää ujostele, vaan astuu musiikkinsa vaatimalla itsevarmuudella parrasvaloihin. Kun tyyli on löytynyt näin vahvasti ja biisit ovat tätä luokkaa, emme näe mitään esteitä laajemmalle menestykselle.

Lue myös:

Nosteessa-yhtye Sakia: Bändi perustettiin bileissä