Hyppää pääsisältöön

Talvisotatietokilpailu Tiedeykkösessä

Talvisotatietäjä -ohjelman toimittaja Seppo Heikkinen ja tuomari Teemu Keskisarja
Talvisotatietäjä-ohjelman toimittaja Seppo Heikkinen ja tuomari Teemu Keskisarja Talvisotatietäjä -ohjelman toimittaja Seppo Heikkinen ja tuomari Teemu Keskisarja Kuva: Leo Kosola seppo heikkinen teemu keskisarja talvisotatietäjä tiedeykkönen

Tiistain Tiedeykkösessä kisataan talvisotatiedosta. Helsinkiläinen Mika Virta ja reisjärveläinen Joonas Mattola mittelevät vakavassa mutta ei ryppyotsaisessa tietovisassa talvisodan tuntemuksesta. Kisaa johdattelee ja pisteitä laskee toimittaja Seppo Heikkinen ja sitä tuomaroi historioitsija Teemu Keskisarja.

Nuoren polven historioitsija Teemu Keskisarja on perehtynyt syvällisesti talvisotaan, joten tietovisassa ei jäädä puimaan nippelitietoa vaan pohditaan mielenkiintoisesti asioiden syitä ja seurauksia. Kuuntelijalle tietovisa on yhtä kiintoisa kuin se on kilpailijoille jännittävä.

Tiedeykkösen tietovisan kilpailijat saivat ilmoittautua mukaan, kun he vastasivat lähes täydellisesti netissä Yle tieteen laatimaan talvisotatestiin. Testi oli niin vaikea, että sen sai oikein vain muutama henkilö. Heidän joukostaan valittiin kaksi loppukilpailijaa.

Tiedeykkönen 24.3. klo 12.10, Yle Radio 1.

Kommentit