Hyppää pääsisältöön

Timo Soini YleX Etusivun vaalitentissä: Kaikki työ on arvokasta

YleX Etusivu tenttaa vaalien alla kaikkien puolueiden puheenjohtajat. Piinapenkkiin saapui ensimmäisenä Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Timo Soini // Kuva: Teemu Saarinen/YleX

Perussuomalaiset ovat erikoistuneet räksyttämään oppositiossa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vakuuttaa Etusivun haastattelussa, että puolue pystyy kantamaan myös hallitusvastuun.

- Totta kai. Nyt nähtiin, mihin maa meni kun lähdettiin tekemään väärää politiikkaa. Syy miksi emme menneet hallitukseen, oli moraaliton ja epäonnistunut EU:n tukipolitiikka, Soini kommentoi.

”Valtaosa nuorista haluaa töihin, jos töitä on.”

Suomen työttömyysprosentti on Tilastokeskuksen tuoreimman tiedon mukaan 8,8 prosenttia. Soini pyrkisi laskemaan prosenttia työllistämismaksujen eli eläke- ja sosiaalimaksujen alentamisella.

- Alle 25-vuotiaiden työllistämismaksuja pitää alentaa työnantajilta. Nyt on sellainen tilanne, että alle 25-vuotiaita ja yli 55-vuotiaita ei palkata samoissa määrin kuin muita. Tällaisen porkkanan avulla työnantajien olisi helpompi työllistää.

Soini loisi lisää työpaikkoja karsimalla esimerkiksi ympäristöveroja ja siten lisäämällä Suomen kilpailukykyä. Hänen mukaansa työpaikkoja on, kun yrittäjille annetaan olosuhteet, joissa voi pärjätä paremmin.

- Tällä hetkellä meillä on liian korkeat viherverot ja humpuukiverot verrattuna kilpailijamaihin. Loisimme lisää työpaikkoja näitä karsimalla. Mehän elämme viennistä.

Soini ei kannata perustuloa, sillä hänen mukaansa kaikkien on syytä kokeilla, miltä työnteko maistuu elämäntapana.

- En hyväksy sitä, että voi ruveta elämäntapaintiaaniksi jo 17-vuotiaana.

Soini uskoo, että Suomessa nuoret valtaosin haluavat töihin, jos töitä on tarjolla. Liian ronkeli ei kuitenkaan saa olla.

- Eivät minunkaan ensimmäiset kesätyöpaikkani olleet turhan glamuureja, leivän pakkausta ja navetan maalausta. Kaikki työ on arvokasta.

Soini tekee itse kuusi 12-tuntista työpäivää viikossa. Hän arvostaa suuresti sitä, että nuoret käyvät töissä opintojensa ohella.

- On tärkeää tehdä töitä samalla, kun opiskelee. Jos hommaisin avustajan, niin ajattelisin, että jos ihminen on vain pyöreät rillit huurussa lukenut neljä vuotta, eikä ole mitään muuta tehnyt, niin onnistuukohan raavaampi homma ollenkaan. Tekee hyvää, kun käy välillä raksalla tai kaupan kassalla töissä. Se on arvokasta.

Lue myös:

Mikä on hulluinta mitä olet tehnyt, Timo Soini?

YleX:ään tulossa politiikan superviikot – myös sinä voit tentata päättäjiä ennen vaaleja

Opintotuen asumislisä polkee paikallaan – väite: "Rahat riittäisivät 900 euron tukeen" 

Lähteet: YleX Etusivu