Hyppää pääsisältöön

Koukussa: Karhea ja tummasävyinen uutuusdraama Kakkosella

Koukussa-sarjan Oskari (Tommi Eronen) ja Krista (Matleena Kuusniemi).
Koukussa-sarjan Oskari (Tommi Eronen) ja Krista (Matleena Kuusniemi). Kuva: Yle/Dan Castledine/Moskito Television Oy koukussa

Oletko koskaan rakastunut väärään ihmiseen? Voiko riippuvuuksista päästä eroon? Mitä tapahtuu, jos tarkimmin varjellut salaisuutesi tulevat ilmi? Näitä kysymyksiä käsittelee tummasävyinen uutuussarja Koukussa, joka nähdään Kakkosella keskiviikkoisin 4. marraskuuta alkaen klo 21. Kaikki kymmenen jaksoa ovat katsottavana Areenassa heti ensimmäisen osan esityspäivästä lähtien.

Lue myös: Koukussa-tähdet jättihaastattelussa!

Sarjan päähenkilöitä ovat rikostutkija Oskari (Tommi Eronen) ja hänen ensirakkautensa, huumetuomiota ulkomailla pakoillut Krista (Matleena Kuusniemi). Tarinan alussa Suomeen palaavan Kristan haaveet tavallisesta elämästä saavat jäädä, kun hän ryhtyy Oskarin tietolähteeksi paikallisessa alamaailmassa.

- Sarjan kaikki jaksot on nyt kuvattu ja neljästä ensimmäisestä on tehty raakaleikkaukset. Nähdyn perusteella täytyy sanoa, että fiilikseni kokonaisuudesta ovat erittäin hyvät. Jokainen osa-alue toimii ja tukee toisiaan näyttelijäntyöstä lavastuksen ja puvustuksen kautta yleiseen tyyliin, hehkuttaa tuottaja Tarja Ahava.

Keskeiset Koukussa-tekijät ovat samoja kuin palkitussa Mustat lesket-draamassa: ohjaajana toimii Marja Pyykkö, pääkäsikirjoittajana Laura Suhonen ja vastaavana tuottajana Roope Lehtinen.

- Sävyltään sarjat ovat kuitenkin varsin erilaisia. Mustat lesket on komediallinen aikuisten satu, Koukussa realistisempi, karheampi ja synkempi.

Ahava painottaa, ettei kyseessä ole ensisijaisesti rikossarja, vaikka toinen päähenkilöistä onkin poliisi ja osa tapahtumista sijoittuu lain tuolle puolen.

- Koukussa on ihmissuhdedraama. Tarina riippuvuuksista, kielletystä rakkaudesta ja siitä, mitä itse kukin on valmis riskeeraamaan rakkautensa ja riippuvuuksiensa eteen.

Suurin ero rikoskertomuksiin on nimenomaan se, ettei Koukussa-sarjan keskeinen kysymys ole se, kuka jonkin asian teki, vaan se, miten henkilöt toimivat vaikeissa valintatilanteissa.

- Tummasävyisyyden ja olosuhteiden vuoksi genremääritelmäksi sopii kyllä myös muodikas Nordic noir, Tarja Ahava toteaa.

Kommentit

Yle TV2