Hyppää pääsisältöön

Päivän asu - tiistai

Susanna Laine Anna Vanhasen valitsemissa vaatteissa.
Susanna Laine Anna Vanhasen valitsemissa vaatteissa. Kuva: Yle/Ilmari Fabritius susanna laine

Bloggaaja Anna Vanhanen puki Susanna Laineen Tyyliviikon tiistain lähetykseen.

Anna Vanhanen:
Paita on Atmospheren erittäin edullinen kauluspaita, mutta hyvin laadukas. Se on miellyttävää, rypistymätöntä materiaalia, eikä ole mennyt pesussa miksikään. Mielestäni paita on hyvä esimerkki siitä, että laadukas ja pitkäikäinen vaate ei aina ole kallis.

Hameen on ommellut minulle Juulia Peuhkuri. Sain valita hyvän kankaan, vaate on juuri oikean kokoinen, ja malli on täydellinen.

Anniina Nurmi:
Paidan tuotanto-oloista ei ole tietoa, mutta halpa hinta antaa viitteitä siitä, että valmistus tuskin on eettisimmästä päästä. Käytön kannalta paita on sinällään ympäristömyönteinen, sillä se on helppohoitoinen ja laadukas. Pitkäikäisenä tuotteena se luultavasti pysyy hyvänä pitkään ja on myös kierrätettävissä sellaisenaan uudelle käyttäjälle. Kaiken kaikkiaan plussaa vastuullisuuden kannalta paidassa on laatu ja pitkäikäisyys, mutta siltikään en sanoisi paidan olevan vastuullinen, jos katsotaan tuotteen koko elinkaarta.

Tuotannon osalta hame on varmastikin eettinen, sillä Anna tietää, kuka tuotteen on tehnyt, lähituotantona. Hame kun on vartavasten Annalle tehty, on hänellä varmastikin ihan erilainen tunneside tähän tuotteeseen kuin kaupan hyllyltä otettuun. Näin ollen mitä luultavimmin vaatetta myös arvostaa ja pitää siitä huolta paremmin, mikä tekee tuotteesta käytön kannalta pitkäikäisemmän.

Mitä sinä pidät Susannan asusta?

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän