Hyppää pääsisältöön

Areenan Android-sovelluksesta uusi versio

Uusittu sovellus toimii kaikenkokoisilla ruuduilla ja säätyy automaattisesti käytetyn laitteen ruutukokoon. Sovellus toimii siis sekä Android-puhelimilla että tableteilla. Lisäksi sovellus tukee myös AndroidTV-laitteita, joita ovat markkinoille tuoneet tai tuomassa mm. Philips ja Sony.

Sovellus edellyttää laitteelta Android 4.0 -käyttöjärjestelmäversiota. Vanhempien Android-laitteiden käyttäjille tarjoamme edelleen Areenan vanhaa sovellusversiota. Tätä sovellusversiota emme kuitenkaan enää päivitä.

Sovellus aukeaa Suositukset-näkymään, joka tarjoaa Areena-toimituksen valikoimia ohjelmatärppejä. Koskettamalla esitellyn ohjelman nimeä tai kuvaa pääset ohjelman esittelysivulle, josta käynnistät ohjelman koskettamalla toistoikonia. Mikäli ohjelma on osa sarjaa, pääset ohjelmasivulta sarjasivulle koskettamalla “Näytä sarja” -linkkiä.

Areenan muuta ohjelmavalikoimaa pääsee selaamaan sovelluksen vasemman yläkulman valikkosymbolia koskettamalla.

Katso tv:tä -valinnan alta löytyvät tv-kanavien suorat lähetykset sekä vain Areenassa lähetettävät suorat lähetykset. Kunkin tv-kanavan kohdalla näkyy parhaillaan lähetettävän sekä seuraavaksi vuorossa olevan ohjelman nimi ja indikaattori, joka kertoo käynnissä olevan ohjelman keston. Vain Areenassa lähetettävät suorien lähetysten lista kuluvalta päivältä näkyy tv-kanavien listan alapuolella.

Tv-opas -näkymässä voit selata Ylen ja kaupallisten kanavien tv-ohjelmakarttaa. Tv-oppaan linkeistä voit siirtyä katsomaan ohjelmia tai tarkastella tarkempia ohjelmatietoja.

Valikon alta löytyvät myös linkit ohjelmien lajityypin avulla tapahtuvaan selailuun. Valikossa on omat linkkinsä sarjoille ja elokuville, viihteelle ja kulttuurille, dokumentille ja faktalle, uutisille, urheilulle sekä lastenohjelmille.

Sovelluksen asetuksista voi vaihtaa sovelluksen kieltä suomen ja ruotsin välillä. Lisäksi asetuksissa on mahdollisuus valita kahden eri mediasoitinohjelman välillä. Koska Android-laitteiden määrä ja erilaisten kokoonpanojen erot ovat suuria, on Areena-sovelluksessa kaksi soitinta, joiden avulla Areenan käyttö onnistuu.

Paljon toivottu Chromecast-tuki on myös mukana Android-sovelluksessa. Mikäli Android-laitteen käyttämässä wlan-verkossa on Chromecast-laite, ilmestyy Areena-sovelluksen yläriville Chromecast-logo. Logoa koskettamalla Android-laitteen voi yhdistää Chromecastiin, jolloin Areenan ohjelmat toistuvat Chromecastiin liitetyn tv:n ruudulla.

Areenan tv- ja radioversioiden välillä liikutaan painamalla sovelluksen ylärivillä näkyvää radio/tv-symbolia. Radiotoiminnalisuudet ovat pitkälti samat kuin tv-toiminnallisuudetkin; kuuntele radiota -valinnan alta löytyvät mm. kaikkien Ylen radioasemien suorat lähetykset. Alueellisten radiokanavien valinnat löytyvät Radio Suomen ja Radio Vegan valinnoista.

Sovelluksen kehitys jatkuu edelleen. Seuraavaksi sovellukseen tuodaan kirjautumismahdollisuus, joka on jo tällä hetkellä käytössä Areenan web-palvelun beta-versiossa. Kaikki palaute sovelluksessa on enemmän kuin tervetullutta. Palautetta voi lähettää myös sovelluksen palautetoiminnon kautta.

Kommentit
 • Näin käytät Yle Areenaa autossa

  Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

  Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.

 • Tervetuloa Dokkarifestivaalille!

  Dokkarifanien oma festivaali Areenassa.

  Diego Maradona, For Sama, Leftover Women, School of Seduction, Aatos ja Amine, Mating, ja vaikkapa kaupan päälle vielä Love Child, Veeran Maaginen Elämä.

 • Areenaa käyttää viikossa 2,7 miljoonaa eri laitetta

  Areenaa käyttävien laitteiden määrä jatkaa kasvuaan.

  Tammikuussa Areenaa käytettiin kaikkiaan noin 2 754 000 eri laitteella, jossa on kasvua 13% viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Kovinta kasvu on muutaman viime vuoden tapaan äly-tv-laitteissa. Sekä Android TV -laitteiden että tv-valmistajien omien, merkkikohtaisten Areena-sovellusten määrä kasvoi viime vuoden tammikuuhun verrattuna noin 30%.