Hyppää pääsisältöön

Kukka virpomavitsaan

Pikku Kakkonen: Virpomakukka
Pikku Kakkonen: Virpomakukka Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pinterest

Koristele virpomavitsa kukkasin.

Tarvikkeet

 • kolmea eri väristä paperinarua
 • sakset
 • oksa

Leikkaa paperinarusta 15 cm mittainen pätkä vartta varten, 10 cm pituinen pätkä kukan keskustaa varten ja 30 cm mittainen pätkä kukan terälehtiä varten. Avaa paperinaru ja tasoita pätkät. Ota kukan keskustaan valittu 10 cm pätkä ja taita se neljään osaan. Leikkaa harkko- ja/tai kuviosaksilla kukan keskustan toisesta päästä pois n. 1 cm. Kierrä 30 cm pätkästä lehdet lenkeiksi kukan keskustan ympärille. Kiinnitä lenkeistä muodostuvat terälehdet varreksi valitulla 15 cm pätkällä. Kiinnitä paperikukka virpomavitsaan.

Pikku Kakkosen pääsiäinen Pinterestissä

 • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus vie kirjainten maailmaan

  Eskari-sovelluksen Lukivalmiudet-kokonaisuuden tehtävätyypit

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen lukivalmiuksiin liittyvässä kokonaisuudessa leikitään kirjaimilla, tavuilla ja sanoilla. Samalla harjoitellaan kirjaintuntemusta, sanojen alkuäänteiden ja -tavujen tunnistamista sekä kootaan kirjaimista ja tavuista merkityksellisiä sanoja.

 • Pikku Kakkosessa annetaan kaikille kehon osille nimi ja opetellaan uimapukusääntö

  Kesäkeskiviikkoisin tutustutaan kehoon ja turvataitoihin.

  Miten lapsi oppisi kunnioittamaan omaa ja toisen kehoa? Voiko turvataidoista puhua säikyttämättä lasta turhaan? Missä iässä turvataidoista voisi alkaa puhua? Väestöliiton mukaan lasten kehotunnekasvatus on tavallisten käytöstapojen harjoittelua ja omien oikeuksien opettelua.