Hyppää pääsisältöön

Nyt se on virallista: hittisarja Salaiset kansiot palaa

Paranormaaleja ilmiöitä ja salaliittoja sisältävä tv-sarja tekee paluun. 13 vuoden tauko on ollut kuin iso mainoskatko, kertoo sarjan luoja.

David Duchovny ja Gillian Anderson vuonna 2008 julkaistun X-Files: Usko koetuksella -elokuvan ensi-illassa. // Kuva: EPA / Daniel Deme

1990-luvun suosikkisarja X-Filesin eli Salaisten kansioiden paluu on vahvistettu virallisesti, kertovat useat yhdysvaltalaismediat. TV Online -sivuston mukaan Fox on tilannut sarjan uudet jaksot ja ne kuvataan kesällä 2015. Virallista tv-ensi-illan päivämäärää ei ole vielä sovittu.

Sarjan luonut Chris Carter sanoo, että 13 vuoden tauko on ollut kuin iso mainoskatko Salaisille kansioille. Maailmasta on tullut Carterin mukaan yhä omituisempi paikka sitten vuoden 2002, jolloin sarjan toistaiseksi viimeinen jakso on näytetty.

Sarjan paluuta on kommentoinut aiemmin muun muassa sen toinen päätähti, näyttelijä David Duchovny. Hän on sanonut, että sarja palaa, mutta lyhyempänä kuin aiemmin. Myös tälle on saatu nyt vahvistus, sillä Salaiset kansiot on uudella kierroksellaan minisarja, jonka tuotantokausi sisältää kuusi jaksoa.

Salaisten kansioiden ensimmäiset yhdeksän tuotantokautta esitettiin vuosina 1993-2002. Sarja käsittelee yliluonnollisia ilmiöitä ja salaliittoja. Sarjan pääosissa ovat FBI-agentit, Gillian Andersonin näyttelemä Dana Scully sekä David Duchovnyn näyttelemä Fox Mulder.