Hyppää pääsisältöön

Samaen keittiössä

Muusikko Samae Koskinen
Muusikko Samae Koskinen Muusikko Samae Koskinen Kuva: Yle / Anne Hämäläinen ruoka-suomi

Jostain elämän oudosta oikusta muusikko Samae Koskinen huomasi eräänä kauniina päivänä olevansa ruokaohjelman juontaja. Ei sellaisen ruokaohjelman, jossa tehdään hienoja ruokia, tai jossa keittiö on kokkien kilparata.

Ruoka-Suomen juontajana Koskinen joutui kohtaamaan lähes koko ruokailevan Suomen historian ja kattauksen kaikilla mahdollisilla tasoilla.

Tästä kaikesta vaikuttuneena Koskinen päätti raottaa muutamaa gastroskooppista salaisuuttaan. Joten kas tässä, keittiön terveiset.

Ruoka-Suomea oli älyttömän kivaa tehdä. Tapasin upeita ihmisiä, jotka mursivat monia ennakkoluulojani.

Olen pitänyt tässä itseäni ruoan harrastajana, etsien uusia kokemuksia ja tapoja vaikuttua pöydässä. Suhtauduin jopa hieman ylimielisesti suomalaiseen ruokakulttuuriin, joka pahimmillaan näyttäytyi einespitsana ja tarjouslihan perässä juoksemiselta.

Havaintoni oli kuitenkin yllättävä: meillä on jalkojen alla hieno maa, joka on täynnä aktiivisia hahmoja, jotka tekevät suomalaisten syömisestä monimuotoista ja ennalta-arvaamatonta, hyvänä esimerkkinä mm. Ravintolapäivä ja sen briljantti, täysin kotimainen idea. Nautitaan tästä nyt kun täällä kerran tapahtuu!

Samae Koskinen

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri