Hyppää pääsisältöön

Unelma Grønnegaardin kartanosta

Perilliset 2
Perilliset 2 Kuva: DR / Per Arnesen marie bach hansen

Perilliset-sarjan toisella tuotantokaudella Signe taistelee toteuttaakseen unelmansa Grønnegaardin kartanosta. Signen haaveena on viljellä kartanon mailla hamppua ja luoda samalla tilasta kotipaikka niin itselle kuin sisaruksillekin.

Tehtävä ei ole helppo, sillä se vaatii Signeltä aivan uudenlaista vieraanvaraisuutta ja perhe-elämää, kuin mihin hän on tottunut. Lisäksi pankissa epäillään projektin toteuttamiskelpoisuutta.

Signellä on sisarustensa tuki, mutta näiden kaoottinen elämä aiheuttaa yhä suurempia ongelmia.

 • Nyt on tv-katsojan juhlaviikot meneillään, ja ne huipentuvat uuteen tanskalaiseen draamasarjaan. Oikeastaan mikään ei voisi tätä nykyä olla odotetumpaa. Leena Virtanen, HS 1.10.2014
 • 10-osainen tanskalaissarja nivoo heti ensi jaksossa yhteen melkoisen sopan ainekset. On jännitteitä ja tulehtuneita suhteita, salaisuuksia ja huonosti kätkettyä ahneutta. Hanna Hyvärinen, Aamulehti 1.10.2015

Toisen tuotantokauden alussa Grønnegaardin kartanossa valmistaudutaan nimenantojuhliin. Frederik on päättänyt saada elämänsä järjestykseen, mutta taistelee yhä päästäkseen yli Solveig-vaimon uskottomuudesta. Frederik aikoo panostaa perheeseen, ja perhe onkin muuttanut uuteen paikkaan aloittaakseen uuden elämänvaiheen puhtaalta pöydältä.

Pikkuveli Emil on Thaimaassa, jossa hän odottaa tuomiota marijuanan hallussapidosta. Epätietoisuus käy nuoren miehen hermoille.

Grolla on kiire – hän yrittää järjestää Emilin oikeudenkäyntiä Thaimaassa ja samalla myydä edesmenneen äitinsä, Veronikan, teoksia ammattikeräilijöille. Emilin kuviot pakottavat Gron tekemään päätöksiä, jotka eivät siedä päivänvaloa.

Sotku uhkaa vesittää Signen tulevaisuuden. Kaaoksen keskellä olisi tarkoitus keskittyä myös vastasyntyneen lapsen hoitamiseen.

Tuoreissa jaksoissa tapaamme myös Isan, jonka nuoruutta leimaavat huumeongelmat ja huostaanotot. Uuden tuttavuuden tuo kuvioihin Gron hippi-isä Thomas, joka edelleen asuu mökissään kartanon mailla.

Haluatko tietää enemmän sarjan henkilöistä? Lue ensimmäisen tuotantokauden henkilögalleriasta.

Perhe ja perintö

Perilliset on vahvojen henkilöhahmojen draama, joka kertoo perhe-elämästä ajassa, jossa perinteiset perhemallit ovat muuttuneet radikaalisti. Ensimmäisellä tuotantokaudella Signe peri kartanon biologiselta äidiltään, jota ei ikinä oppinut tuntemaan. Hänen uusilla sisaruksillaan, Grolla, Frederikillä ja Emilillä, on jokaisella oma vahva tunnesiteensä kartanoon. Taloon kohdistuvat monet henkilökohtaiset tavoitteet ja toiveet. Kaikki tämä lisää Signen paineita, ja hänen on arvotettava elämänsä uudelleen.

 • Parasta Yle Femmalla ja mun tv-viikossa on #Perilliset. Huikea sarja! @YleFem, Twitter
 • Ja näköjään olen tänään teeveen vanki @YleFem ja loistavan hieno #perilliset, Twitter

Henkilöiden ohella keskiössä on perhe. Ajassa, jossa erilaiset uusperheet yleistyvät – on isä- ja sisarpuolia ja puhutaan "minun, sinun ja meidän lapsistamme" – tanskalaiset ovat onnistuneet luomaan vahvan, massoja koskettavan draaman. Nykyperhe ei välttämättä enää rakennu taloudellisten tai sosiaalisten siteiden varaan, vaan ratkaisevana tekijänä ovat ihmissuhteet.

Perilliset kertoo myös ihmisten välisistä riippuvuussuhteista ja siitä, kuinka luoda yhteenkuuluvuuden tunnetta sivuuttamatta kuitenkaan omia tunteitaan. Perhe voi olla monen muotoinen, mutta on edelleen yhtä tärkeä.

Kriitikoiden ylistämä

Sarjan ensimmäisen kauden jaksot olivat valtava katsojamenestys paitsi Tanskassa myös monessa muussa maassa, mukaan lukien Suomessa. Sekä katsojat että kriitikot kehuivat sarjaa. Alla lisää lehdistöstä ja sosiaalisista medioista poimittuja arvioita ja kommentteja.

 • Perilliset imaisee katsojan mukaansa heti ensi sekunneilta. Annika Rytkönen, Iltalehti 1.10.2014
 • Kohta taas yksi tämän hetken parhaista sarjoista. Tanskalaista laatua YleFem #perilliset, Twitter
 • Arvstvister, gräl, hemligheter och infekterade relationer blir det gott om i denna stiliga, välgjorda tv-serie. Isabella Rothberg, Hufvudstadsbladet 1.10.2014

Haluatko osallistua keskusteluun? Käytä tunnisteita #perilliset tai #arvingarna sosiaalisissa medioissa.

Perilliset (12) (Arvingerne / 2. tuotantokausi / Tanska 2014)
Yle Fem keskiviikkoisin klo 21.00, alkaen 1.4.2015
7 jaksoa
14 päivää Yle Areenassa
Pääosissa: Marie Bach Hansen, Carsten Bjørnlund, Mikkel Boe Føsgaard, Trine Dyrholm, Jesper Christensen.
Tuotanto: DR / Yhteistuotanto

Kommentit
 • Linda Zilliacus: Olen halunnut näytellä poliisia pitkään

  Esittää Laura Nordia Vettä sakeampaa -sarjan jatkokaudessa.

  Vettä sakeampaa -sarjan tuoreet jaksot ovat käynnistyneet Yle Femmalla ja Areenassa. Jo heti avausjaksossa tapasimme poliisin, Laura Nordin, jota näyttelee Linda Zilliacus. Nord saapuu majatalolle varoittaakseen Waldemarin sisaruksia myrskystä. Näemme Nordin myös tulevissa jaksoissa.

 • Tapaa Waldemarin sisarukset

  Intensiivinen toinen tuotantokausi sarjasta Vettä sakeampaa

  Muistatko Waldemarin sisarukset? Lassen, Oskarin ja Jonnan, jotka taistelivat periäkseen perheen majatalon Ahvenanmaalla. Vettä sakeampaa -sarjan toisessa tuotantokaudessa sisarukset yhdistävät jälleen voimansa pyörittääkseen majataloa. Vääryydet nousevat pintaan.

 • Pimeys laskeutuu Waldemarin majatalon ylle

  Vettä sakeampaa 2 sijoittuu talviselle Ahvenanmaalle.

  Vettä sakeampaa -sarjan uusissa jaksoissa tapaamme jälleen Waldemarin sisarukset, jotka nyt yhdessä omistavat äidiltään, Anna-Lisalta perimänsä majatalon Ahvenanmaalla. He aikovat myös yhdessä pyörittää majataloa läpi talven. Pimeys laskeutuu majatalon ylle ja aiheuttaa uusia kiistoja.