Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Juoksuhaudan seurakunta

Tosi tarina: Juoksuhaudan seurakunta, yle tv1
Jatkosodan sotilaspastorit rentoutuivat rintamantakaisella souturetkellä. Soutamassa on Holger Andersson, joka esiintyy myös dokumentissa. Tosi tarina: Juoksuhaudan seurakunta, yle tv1 tosi tarina: juoksuhaudan seurakunta

TV1 perjantaina 3.4.2015 klo 20.00 - 20.30
Yle Areenassa vain suorana, ei jälkikatselua.

Sota-ajan seurakunta rintamalla koostui nuorista miehistä. Pastorit olivat joskus sotilaita nuorempia, lukion juuri päättäneitä tai kahden viikon raamattukoulun käyneitä, jotka heitettiin kesken opintojensa julmuuden ja epäuskon keskelle.

Talvi- ja jatkosodassa palveli noin 900 sotilaspastoria. Kuusi heistä, Kaarlo Mäkinen, Erkki Kuparinen, Pentti Tapio, Taisto Saarinen, Holger Andersson ja Viljo Porkola kertoo omista kokemuksistaan suomalaissotilaiden uskon lujittajina.

Dokumentissa sotilaspapit muistelevat työtään nuorina miehinä keskellä sotien julmuutta. Heidän tehtävänään oli tukea sotilaita rintamalla ja muistaa kaatuneiden omaisia surun aikana.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Raimo Salo ja Esa Sironen. Tuotanto: VL-Musiikki Oy, 2008. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2012.