Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Juoksuhaudan seurakunta

Tosi tarina: Juoksuhaudan seurakunta, yle tv1
Jatkosodan sotilaspastorit rentoutuivat rintamantakaisella souturetkellä. Soutamassa on Holger Andersson, joka esiintyy myös dokumentissa. Tosi tarina: Juoksuhaudan seurakunta, yle tv1 tosi tarina: juoksuhaudan seurakunta

TV1 perjantaina 3.4.2015 klo 20.00 - 20.30
Yle Areenassa vain suorana, ei jälkikatselua.

Sota-ajan seurakunta rintamalla koostui nuorista miehistä. Pastorit olivat joskus sotilaita nuorempia, lukion juuri päättäneitä tai kahden viikon raamattukoulun käyneitä, jotka heitettiin kesken opintojensa julmuuden ja epäuskon keskelle.

Talvi- ja jatkosodassa palveli noin 900 sotilaspastoria. Kuusi heistä, Kaarlo Mäkinen, Erkki Kuparinen, Pentti Tapio, Taisto Saarinen, Holger Andersson ja Viljo Porkola kertoo omista kokemuksistaan suomalaissotilaiden uskon lujittajina.

Dokumentissa sotilaspapit muistelevat työtään nuorina miehinä keskellä sotien julmuutta. Heidän tehtävänään oli tukea sotilaita rintamalla ja muistaa kaatuneiden omaisia surun aikana.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Raimo Salo ja Esa Sironen. Tuotanto: VL-Musiikki Oy, 2008. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2012.

 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.