Hyppää pääsisältöön

Uransa päättäneen Nikke Ankaran levytys julkaistaan – Aste kysyi luvan

Nikke Ankara fiittaa Asteen uudella levyllä.

Aste. // Kuva: Teemu Saarinen/YleX

Nikke Ankara ilmoitti tammikuussa 2015, että hän lopettaa artistiuransa henkilökohtaisten ongelmien takia. Räppärin ääntä kuullaan kuitenkin uudella huomenna 27. maaliskuuta julkaistavalla Asteen 2.0-levyllä. Nikke Ankara fiittaa Urpo-nimisellä biisillä.

- Se on ihan kunnon rehellinen räppi-bangeri, sanoo Aste.

- Urpo-läppä tulee muistaakseni Paha maa -elokuvasta, jossa Mikko Kouki saa kunnon raivarit autossa ja huutaa liikennevaloissa, että se on punainen sulle urpo, Aste lisää.

Räppäri ketoo, että Urpo on tehty ennen vuodenvaihteen tapahtumia ja artistin lopetuspäätöstä. Aste sanoo kysyneensä luvan fiittauksen käyttämiseen tulevalla levyllään, eikä Nikke Ankara ole vastustanut ideaa.

- Ei tämä ole missään nimessä mikään mun päätös. Totta kai olen kysynyt, onko se ok, että tämä menee levylle, Aste sanoo.

Nikke Ankaran levy-yhtiö Universal Music ei ole tehnyt päätöksiä Nikke Ankaran debyyttilevyn julkaisun suhteen. Artisti on kertonut ennen lopettamispäätöstään, että se on lähes valmis. Monen mielessä pyöriikin kysymys, julkaistaanko se joskus.

- Vaikea sanoa. Sehän on Nikestä kiinni. Sillä on järkyttävä kasa törkeen kovia biisejä. Sen mä tiedän ja olen ne kaikki kuullut jo silloin kauan aikaa sitten, Aste sanoo.

Räppäri sanoo, että kaverin ja kollegan levyssä olisi hirveästi potentiaalia ja hän toivoisi, että se joskus julkaistaisiin.