Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Kuulustelu

Kotikatsomo: Kuulustelu, yle tv1
Vakoilija Kerttu Nuortevan roolissa nähdään Minna Haapkylä. Kotikatsomo: Kuulustelu, yle tv1 kotikatsomo: kuulustelu

TV1 sunnuntaisin 2. - 9.7.2017 klo 21.05 - 22.00, uusinta maanantaisin klo 22.40
Yle Areenassa 7 päivää

Kaksiosainen Jörn Donnerin ohjaama tv-elokuva Kuulustelu (7) kertoo vakoilija Kerttu Nuortevan tarinan toisen maailman sodan Suomessa. Kerttu Nuorteva on aikanaan karkoitetun Santeri Nuortevan Yhdysvalloissa syntynyt tytär.

Kutsu kuulusteluihin

Tapahtumat alkavat syyskuisessa Helsingissä vuonna 1942. Nuori nainen saa kutsun poliisin kuultavaksi ja tämä pelkää joutuvansa ansaan. Hän on suomenkieltä puhuva neuvosto-desantti, joka on varomattomuuttaan jäänyt kiinni.

Päämajan valvontatoimisto on kiinnostunut naisesta, samoin Valpo. Kuulustelija Otto Kumenius ei saa otetta naisesta. Valvontakomission johtaja Paavo Kastari vaihtaa kuulustelijaksi kapteeni Suomisen .

Turhautunut Kastari ottaa ohjakset käsiinsä ja saa Nuortevan hitaasti pehmenemään.

Minna Haapkylälle roolista Jussi-palkinto

Kerttu Nuortevan roolissa nähdään Minna Haapkylä, joka palkittiin Jussi-patsaalla parhaasta naispääosasto 2009. Muissa rooleissa ovat Marcus Groth, Hannu-Pekka Björkman, Lauri Nurkse ja Rea Mauranen.

Ohjaus: Jörn Donner, käsikirjoitus: Olli Soinio, kuvaus: Pirjo Honkasalo. Tuotanto: Jörn Donner Productions, 2009. Tv-sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2015.

Kommentit