Hyppää pääsisältöön

Historia: Titanicin muusikot

Historia: Titanicin muusikot, yle tv1
Kahdeksan Titanicin urhoollista muusikkoa soitti loppuun saakka. Historia: Titanicin muusikot, yle tv1 historia: titanicin muusikot

TV1 maanantaina 6.4.2915 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 12.4. klo 15.50
Yle Areenassa 30 päivää

Kun Titanic vajosi meren syvyyksiin huhtikuussa 1912, esitti aluksen urhea kahdeksanmiehinen orkesteri koko ajan musiikkia.

Vaikka varma kuolema oli edessä, silti soittajat seurasivat loppuun saakka kapellimestarinsa tahtipuikkoa. Orkesteri halusi kohtalokkaalla hetkellä osaltaan ylläpitää rauhaa, tyyneyttä ja arvokkuutta.

Titanicilta selviytynyt Lawrence Beesley kuvaili aikanaan orkesteria: "Laivalla oli yön aikana paljon rohkeita, mutta mikään ei vetänyt vertojaan näille miehille. He jatkoivat soittamista, vaikka laiva upposi koko ajan ja meri nousi aina vain lähemmäksi kohtaa, jossa he seisoivat. Musiikki oli kuin sielunmessu heidän kohtalolleen.”

Titanic – Band Of Courage. Tuotanto: Cargo Film & Releasing, LLC, Yhdysvallat, 2013.

Muualla verkossa:
Titanic – verta ja terästä

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.