Hyppää pääsisältöön

Silmän lumo. Helena Kara

Silmän lumo Helena Kara, yle tv1
Helena Kara on pääroolissa vuonna 1948 valmistuneessa elokuvassa Soita minulle, Helena. Silmän lumo Helena Kara, yle tv1 silmän lumo helena kara

TV1 perjantaina 1.1.2016 klo 16.10 - 16.50
Yle Areenassa vain suorana, ei jälkikatselua

Dokumentti Silmän lumo kertoo Helena Karasta, kotimaisen elokuvan valovoimaisesta tähdestä.

Kotimaisen elokuvan kulta-ajan tähti ehti viidentoista vuoden aikana esiintyä 23 elokuvassa, joista suurin osa oli hänen puolisonsa, Hannu Lemisen, ohjaamia.

Silmän lumo Helena Kara, yle tv1
Silmän lumo Helena Kara, yle tv1 silmän lumo helena kara
Heidän hovikuvaajansa Felix Forsmanin mielestä Karalla oli aivan ainutlaatuinen kyky ilmaista silmillään, vähäeleisesti mutta lumoavasti.

Helena Kara luopui elokuvatyöstä jo 36-vuotiaana, kun hänen nuorimmaisensa oli vasta vajaan kolmen vuoden ikäinen.

Vuosikymmenten vaikenemisen jälkeen Kara suostui haastateltavaksi 80-vuotispäivänsä kynnyksellä vuonna 1996. Karaa haastattelee toimittaja Jarmo Heikkinen. Dokumentissa nähdään myös Felix Forsman, Hannu Leminen, Risto Orko ja Leif Wager.

Ohjaus: Jarmo Heikkinen. Suomi, 1996. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2015.

Muualla verkossa:
Helena Kara (Wikipedia)
Elävä arkisto: Elokuvien kaunotar Helena Kara

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.