Hyppää pääsisältöön

Tässä on modernin bluesrockin mielenkiintoisin tekijä

Benjamin Booker on mies, joka on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle Suomessa. Tämä asia korjataan nyt.

Benjamin Booker

Juuret New Orleansissa omistava Benjamin Booker on bluesrockin tuorein ja mielenkiintoisin sanansaattaja. 25-vuotias kitaristi ja laulaja-lauluntekijä julkaisi nimikkodebyyttinsä viime vuonna. Se sai runsaasti huomiota kotimaassaan viimeistään silloin, kun Jack White nappasi nuoren tekijän kiertueellensa.

Benjaminin tapa laulaa on raaka, persoonallinen ja täynnä tunnelatausta. Hänen kappaleensa ovat mukaansatempaavia, räkäisiä, savuisia ja äärettömän koukuttavia. Ne vievät mennessään menneille vuosikymmenille, mutta kuulostavat samalla tuoreelta ja virkistävältä kaiken elektronisen musiikin ja falsettilaulannan keskellä.

Wicked Waters on miehen debyytin uusin sinkkulohkaisu, joka rullaa eteenpäin järjettömällä energialla. Biisi nappaa kuulijan mukaansa ensi tahdeista saakka ja henkeä vedetään vain pariin otteeseen. Wicked Waters osoittaa, että juureva rokki on erittäin tervetullut lisä modernin musiikin keskelle.