Hyppää pääsisältöön

Bloggaajaäidit Lähiömutsi ja Eppusen kaapilla antoivat lastensa valita asut itselleen

Bloggaajat Heidi Nousiainen ja Hanne Valtari
Bloggaajat Heidi Nousiainen ja Hanne Valtari Kuva: Rami Moilanen, Yle hanne valtari

Äitiys- ja perheblogit ovat yhä suositumpia, ja bloggaavien vanhempien rinnalla näissä blogeissa esiintyvät myös lapset. Kaksi suosikkibloggaajaa, Hanne Valtari ja Heidi Nousiainen, ottivat Puoli seitsemän -ohjelman #lapsistailaa-haasteen vastaan.

Bloggaaja ja toimittaja Hanne Valtari on pitänyt Lähiömutsi-blogia vuodesta 2011. Hanne on 31-vuotias, nykyisin kahden lapsen äiti, ja asuu Helsingin Herttoniemessä.

Vantaan Tammistossa asuvan Heidi Nousiaisen blogi Eppusen kaapilla sai nimensä perheen esikoiselta Epulta. Nykyisin perheessä on kaksi lasta. Vuodesta 2012 blogia pitänyt Heidi työskentelee suunnittelijana muotialalla.

Lapset stailaa!

Heidi ja Hanne ottivat haasteen empimättä vastaan; hivenen mietitytti, olisivatko lapset yhtä innoissaan tästä aikuisten ideasta. Herttoniemessä stylistiksi ryhtyi Aava, kolme vuotta, ja Tammistossa Eppu, neljä vuotta. Aluksi molempia hieman jännitti, mutta stailaajat innostuivat juhla-asun valitsemisesta äidille. Erityisesti laukut, huivit ja kengät innostivat leikkimään äidin vaatekaapilla.

Bloggaaja Hanne Valtari
Bloggaaja Hanne Valtari Kuva: Rami Moilanen, Yle hanne valtari

Aava valitsi Hannelle ennakkoluulottoman värikkään kokonaisuuden, jossa pinkkiä silkkimekkoa täydentävät:

  • kelta-oranssit sukkahousut
  • turbaani
  • kukallinen laukku
  • kaulakoru

Bloggaaja Heidi Nousiainen
Bloggaaja Heidi Nousiainen Kuva: Rami Moilanen, Yle heidi nousiainen

Eppu stailasi Heidin klassisesti mustan ja harmaan sävyihin sekä yhdisteli rohkeasti printtejä.

Huomaa erikoisuudet:

  • kaksi laukkua
  • sandaalivalinta

Lopuksi bloggaajien olohuoneissa raivattiin tilaa catwalkille ja pidettiin kunnon muotishow. Äidit heittäytyivät täysillä mukaan!

Puoli seitsemän innostaa pääsiäisen aikana katsojia vaatehassutteluun lapsen kanssa. Ajatuksena on vaihtaa hetkeksi rooleja lapsen kanssa ja antaa lapsen päättää aikuisen asu.

Toimi näin:

Ota kuva itsestäsi lapsen valitsemassa asussa, lataa se Instagramiin tunnisteella #lapsistailaa tai alla olevan lomakkeen kautta.

Stailaushaaste jatkuu pääsiäisen ajan, ja hauskimmat kuvat nähdään tiistain 7.4. lähetyksessä. Idea on peräisin yhdysvaltalaiselta bloggaajaäidiltä, jonka kuvat kolmevuotiaan pojan valitsemista asuista ovat herättäneet ihastusta ympäri maailmaa.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän