Hyppää pääsisältöön

Kanye West, Madonna ja Beyoncé poistuvat Spotifysta ja hyppäävät Jay Z:n Tidal-talliin

Spotifylla on pian varteenotettava haastaja, jos Jay Z.n suuri suunnitelma onnistuu.

Jay Z on värvännyt Tidaliin mukaan maailman nimekkäimpiä pop-tähtiä. // Kuva: EPA/ENNIO LEANZA

YleX kertoi tammikuussa, että amerikkalainen rap-artisti Jay Z on ostanut ruotsalaisen Aspiro-yhtiön. Mielenkiintoisen yrityksestä tekee se, että kaupan mukana räppärin omistukseen päätyivät myös WiMP- ja Tidal-suoratoistopalvelut, joista on odotettu haastajaa Spotifylle. Tidal on musiikin suoratoistopalvelu, joka tarjoaa hifi-laatuista musiikkia ja musiikkivideoita. WiMP toimii Puolan ja Skandinavian alueilla.

Nyt Spotifyn valta-aseman horjuminen näyttää entistä todennäköisemmältä. Viimeisimpien tietojen mukaan Jay Z:n riveihin ovat nyt liittymässä myös Kanye West, Madonna, Beyoncé, Rihanna, Daft Punk, Chris Martin ja Usher, kertoo verkkolehti Breakit. Aiemmin Tidaliin on ilmoittanut liittyvänsä Taylor Swift. Käytännössä tämä tarkoittaa, että edellä mainittujen artistien uusia kappaleita pääsee ainakin aluksi kuuntelemaan vain Tidalin kautta. Spotifylle Madonnan kaltaisten supertähtien uusien hittien menettäminen voi olla kohtalaisen kova isku.

Tidal toimii tällä hetkellä noin 30 maassa. Spotifya paremmasta äänenlaadusta joutuu myös maksamaan hieman enemmän. Spotifyn premium-versio maksaa käyttäjälle hieman alle kymmenen euroa kuukaudessa, Tidalin kuukausihinta on kahdenkympin luokkaa.