Hyppää pääsisältöön

Yle Teemalla 11.4. Kulttuurin välikysymys – kovaa puhetta taiteen rahoista, rajoista ja tulevaisuudesta

Anna Tulusto ja Aleksis Salusjärvi
Anna Tulusto ja Aleksis Salusjärvi Kuva: Yle / Raili Tuikka #kulttuurinvälikysymys

Taidekenttä on halunnut voimallisesti nostaa kulttuurin yhdeksi kevään eduskuntavaalien teemoista. Yle Teema vastaa huutoon, ja puolitoistatuntinen suora lähetys tuo yhteen taiteilijat ja poliitikot vaaleja edeltävänä viikonloppuna.

Mitä merkitsee suunnitelma leikata kulttuurin julkista rahoitusta kymmenillä miljoonilla? Mikä on ratkaisu ammattitaiteilijoiden ylikoulutukseen? Tuleeko taiteilijoista yhä enemmän sosiaalityöntekijöitä?

Entä mitä taiteen nimissä saa tehdä? Voiko taide rikkoa lakia? Pitääkö taiteen vain voimauttaa ja ilahduttaa vai voiko se olla myös ahdistavaa ja vaarallista?

Poliitikoista ja eduskuntavaaliehdokkaista keskustelussa ovat mukana Juhana Vartiainen, Paavo Arhinmäki, Kike Elomaa, Timo Laaninen, Outi Alanko-Kahiluoto ja Päivi Lipponen. Taidekenttää edustavat mm. Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho, ohjaaja Jari Halonen ja kuvataiteilija Jani Leinonen sekä näyttelijä Pihla Viitala. Ohjelman juontavat Anna Tulusto ja Aleksis Salusjärvi.
Keskustelua ryydittävät näyttelijät Jussi Nikkilän, tanssija Elina Pirisen sekä laulaja Vuokko Hovatan ja muusikko Zarkus Poussan live-esitykset.

Keskustele aiheesta, katso videoita ja lue lisää Kulttuurin välikysymyksestä:

#kulttuurinvalikysymys
yle.fi/kulttuurinvalikysymys
Facebook: #kulttuurinvälikysymys 11.4.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa