Hyppää pääsisältöön

Kaksikymppisen Barcelona

Turisti kohtaa Barcelonan Ramblalla hirviön, joka nappaa hänet syliinsä (kuvakollaasi).
Turisti hirviöpatsaan kourissa Ramblalla. Turisti kohtaa Barcelonan Ramblalla hirviön, joka nappaa hänet syliinsä (kuvakollaasi). Kuva: Yle/Silja Suhonen Barcelona,La Rambla,hirviöt,turisti

Barcelonalla on oma persoona. Sitä ilmaisee tosi hyvin Antoni Gaudín arkkitehtuuri. Sen ihmeelliset luomukset on nähtävä paikan päällä. Kaupungin rento tyyli nappaa heti mukaan. Siellä ei stressata turhasta. Ja jos trendikkyyttä haetaan, parempaa paikkaa ei ole.

Barcelona (as. 5 milj.) Katalonian pääkaupunki, Espanjan ja koko Euroopan tärkeimpiä matkailu- ja kulttuurikohteita

Antoni Gaudí (1852–1926) barcelonalainen arkkitehti, katalonialaisen modernismin tunnetuin edustaja ja vaikuttaja

Sagrada Familia keskeneräinen kirkko (1884–)

Parc Güell Güellin puisto (1914)

Casa Batlló Batllón talo (1875) eli "Luutalo"

Casa Milà eli La Pedrera (1910)

Nähtävyydet – Gaudí on ykkönen

Barcelonassa on vain nähtävää, vanhaa ja uutta. Minun lempinähtävyyteni on varmasti Antoni Gaudín Sagrada Familia -katedraali.

Se muuttuu jokaisella kerralla, kun siellä käy, koska rakentaminen jatkuu yhä. Sagrada Familia on iso, pelkkää yksityiskohtaa, joten sitä voikin vain tuijotella jonkin aikaa. Koko ajan silmä löytää jotain uutta. Siinä syy, miksi pidän siitä niin mielettömän paljon.

Gaudín arkkitehtuuri on romanttista, boheemia ja "goottilaista". Rakennukset kuten Casa Milà ja Casa Batlló ovat käsittämättömän upeita, ne täytyy kokea paikan päällä!  

Sagrada Familia ja Casa Battló Silja Suhonen
Dos must de Barcelona – Kaksi Barcelonan mustia. Maailmankuulua Sagrada Familia -kirkkoa (oik.) rakennetaan jatkuvasti. Casa Milà (vas.) on lempinimeltään La Pedrera eli kivilouhos.

Antoni Gaudí edustaa koko kaupungin henkeä. Barcelonan oma, jotenkin kumman jännä persoona ja ilme tulevat hyvin esille hänen töissään. 

Parc Guell Silja Suhonen
Una ciudad fabulosa – mielettömän upea kaupunki! Barcelona näkyy hienosti Güellin puistosta.

Güellin puisto, eli Parc Güell on pakko nähdä. Sekin on Gaudín suunnittelema ja sijaitsee Grácian kaupunginosassa, hieman kauempana keskustasta – se on muutenkin hyvä alue tutustua! Puistosta on loistonäkymät koko kaupunkiin. Luonto ja arkkitehtuuri kohtaavat parhaimmillaan. Rauhoittua voi ja antaa mielikuvituksen lentää, niin inspiroiva ja kreisi se paikka on.

Barcelonassa on saatu hyvin historiallinen ja moderni arkkitehtuuri toimimaan, ne sulautuvat yhteen. Uudet, modernit rakennukset eivät häiritse tai pilaa maisemia.

Barcelonan graffiteja SIlja Suhonen
El arte graffiti – graffititaide. Sitä näkee kaduilla paljon, se on tehty taitavasti ja hillitysti, joten sekään ei pilaa katukuvaa, vaan tuo uutta ulottuvuutta.

Herkuttelua joka kadunkulmassa

Hyvän ruoan – gurmeesta katukioskiin – ystävä viihtyy varmasti Barcelonassa. Paikallisia herkkuja on hyvin tarjolla ja hinta-laatu -suhde toimii. Churroja ja kaakaota aamulla ja illalla tapaksia ja sangriaa. Ja mehuja milloin vain!

Mehuja zumos Silja Suhonen
Ihania hedelmämehuja (zumos de frutas) kauppahallissa.

Barcelonan lämpimässä ilmastossa saa ja pitääkin nauttia hyvästä ruoasta rennolla otteella. Ravintoloiden ja baarien sisustus on tehty estottomalla mielikuvituksella tai sitten hillityn tyylikkäästi, se jaksaa yllättää. Kataloniassa yhdistetään harmaita taviskivipintoja  muutamaan kunnon väriin, kuten oranssiin, punaiseen tai turkoosiin.

Aluksi hämmästelin ruokailuaikoja, koska varsinaiset ravintolat aukeavat aika myöhään illalla, mutta illan tullen ilma viilenee mukavasti ja silloin on hyvä aika herkutella. Jos maistelee tarpeeksi tapaksia, ei välttämättä jaksa enää mennä syömään kunnon ruokaa. Jälkiruokia jaksaa kuitenkin syödä koska vain.

Tiramisu Silja Suhonen
Un postre en serio – kunnon jälkiruoka – Tiramisu.

Barcelonan keskustassa on yksi lähes suhteettoman suuri kauppahalli, La Boquería, jossa on laaja valikoima kaikkea mahdollista. Ja taas on visuaalista herkkua tarjolla! Tuoreita, raikkaita hedelmiä joka lähtöön. Lihaa, juustoja, paljon makeisia – ja kaikki on ihanan tuoretta. Siellä voi myös syödä lounasta. Suosittelen ehdottomasti!

La Boquerían lihoja Silja Suhonen

Algo para picar – pientä purtavaa. Lihaa, kinkkua ja chorizo-makkaraa. La Boquería on herkuttelijan paratiisi.

Ruoan tuoksu leijailee joka puolella kaupunkia, se herättelee ja herkistää hajuaistia. Joka kadunkulmassa tuntuu olevan jotakin houkutusherkkua tyrkyllä, oli se sitten churroja (churros) tai kirkuvan värikkäitä hedelmäjuomia, joita kyllä menee kuumuudessa. Ruokapaikan valitseminen voi olla isokin ongelma, koska ravintoloita on niin paljon.

Öistä meininkiä

Barcelonan yöelämä jatkuu aamuun asti, jos niin haluaa. Jytkyttävä musa tunkee baareista joskus liian aggressiivisesti. Toisaalta persoonallisia, moderneja ja vaikuttavannäköisiä, tosi hienoja historiallisia baareja on niin paljon, että aina löytyy sopivan viihtyisä paikka. Barcelonalaiset valvovat myöhään ja jotkut turistit vieläkin myöhempään.

Espanjassa melu voi yöbaareissa olla jonkinasteinen ongelma, siihen täytyy vähän totutella tai sitten etsimällä etsiä rauhaisa paikka jutella, jos on sillä tuulella.

Barcelonalaiset ovat alkaneet valittaa meluavista ja kännäävistä turisteista, jotka jaksavat örveltää ikkunan alla koko yön. Kieltämättä ilmiötä valitettavasti näkee jonkin verran. Tulee nolo olo niiden ääliöiden puolesta.

Kun etsii siistejä iltapaikkoja, ei ole pakko jäädä turistikeskustaan Rambla-katujen lähelle, vaan kannattaa lähteä reilusti kauemmas. Torre Agbar on hienosti valaistu iltaisin ja ympäristö kiintoisa, siellä baarit ja ruokapaikat ovat jo halvempia.

En el metro por la noche – metrossa yöllä. Oudon rauhallinen hetki Barcelonetan metroasemalla. Asemat ovat siistejä, kuten koko kaupunki.

Tunnelma tarttuu

Kaupungin kiireetön ja rento fiilis ottaa heti omakseen. Välimeren ilmasto saa ihmiset nauttimaan olostaan. Paikallisten elämäntyyli viehättää minua kovasti, siellä ei stressata turhasta, vaan eletään päivä kerrallaan. Se saa miettimään.

Barcelona herättää kaikki aistit eloon, se on täynnä ihmeellisiä ja houkuttelevia tuoksuja ja värejä, jotka miellyttävät nenää ja silmää.

Nukkeparaati Barcelonassa Silja Suhonen
Gente de todas las partes del mundo – ihmisiä kaikkialta maailmasta. Kansallisuuksien sekamelskaa Barcelonan nukkeparaatia katsomassa.

Kaikki kansallisuudet kohtaavat kaupungin omassa ilmapiirissä, jota ei voi selittää, ja nauttivat siitä yhdessä. Iltaisin trubaduurit kerääntyvät aukioille ja tarjoilevat elävää musiikkia. Ja välimeren lempeä tuuli hivelee hiuksia ja ihoa.

Muoti ja visuaalisuus

Barcelona pursuaa muotia ja on himoshoppaajan vaarallinen paratiisi. Keskustassa on mieletön määrä eri vaateliikkeitä, huippumuodista aina suurien vaateketjujen myymälöihin.
Kaikki liikkeet ovat todella siistejä ja visuaalisesti upeita. Samat kaupat on meillä Suomessakin, mutta niin paljon vaisumpina versioina. Barcelonasta löytyy myös muutama todella iso kauppakeskus täynnä liikkeitä, joista en ole ennen kuullutkaan.

Shoppailuun kannattaa ottaa kokonainen päivä aikaa, koska vaihtoehtoja tulee vastaan loputtomiin. Rahaa ei välttämättä kulu paljoa, koska paikalliset liikkeet ovat aika edullisia, varsinkin pahimman turistialueen ulkopuolella.

Mielenkiintoisin vaatemerkki, joka tulee Barcelonasta, on Desigual. Se kiteyttää hyvin paikallisten tyylin, on aivan omanlaisensa eli rohkeasti värikäs ja täynnä lähes hulluja yksityiskohtia.Tämä tyyli on kuitenkin vain yksi mijoonasta...

Barcelonassa kiinnitin huomiota massiivisiin muotimerkkien mainoskuviin, joita näkyy joka puolella. Paikalliset ihmiset ovat mykistävän trendikkäitä ja tyylikkäitä, he tuovat omaa persoonaansa esille pukeutumisellaan. Sieltä saa ehdottomasti oikeaa inspiraatiota pukeutumiseen.

Kaikenlainen design ja hullu huumori näkyy myös esineissä ja sisustuksessa. Kunnon katalonialaisesta visuaalisuudesta voi nauttia hauskassa Miró-museossa. Sekin on must.

Miró-tuoli - Silja Suhonen
Una silla loca – hullu tuoli. Joan Miró on iso visualisti. Miró-museon käynnillä pääsee näkemään Montjuïcin maisemat. Sinne pääsee kaapelihissillä (teleférico).

Avoimin mielin kaikkeen

Jos kaipaat persoonallista lomakohdetta, lähde nautiskelemaan kunnolla Barcelonan lämpöön Kataloniaan. Meri on lähellä ja kuuluisa Barceloneta-ranta kutsuu.

En la playa – rannalla. Tyylikäs Barcelonetan ranta illalla.

Tämä hienoksi kunnostettu ranta on paikkana kokemisen arvoinen, osittain aika snobikin, mutta rantoja on erilaisia, muuallakin, ihan kaupungin tuntumassa. Barcelonassa saa ja pitää liikkua erittäin avoimin mielin. Silloin on täydellinen loma taattu.

Barcelona - Kirahvi-patsas Rambla-kadun päässä.  Hedelmät La Boquería -kauppahallista.

Barcelona - Kirahvi-patsas Rambla-kadun päässä. Hedelmät La Boquería -kauppahallista. Barcelona - Kirahvi-patsas Rambla-kadun päässä. Hedelmät La Boquería -kauppahallista.
Vas. Casa Milà eli La Pedrera. Oik. Sagrada Familian keskeneräinen kirkko. Antoni Gaudín teoksia.

Vas. Casa Milà eli La Pedrera. Oik. Sagrada Familian keskeneräinen kirkko. Antoni Gaudín teoksia. Vas. Casa Milà eli La Pedrera. Oik. Sagrada Familian keskeneräinen kirkko. Antoni Gaudín teoksia.
Lasimaalauksia Sagrada Familiasta.

Lasimaalauksia Sagrada Familiasta. Lasimaalauksia Sagrada Familiasta.
Sagrada Familia on niin täynnä yksityiskohtia, että sen ympärillä menisi helposti viikko.

Sagrada Familia on niin täynnä yksityiskohtia, että sen ympärillä menisi helposti viikko. Sagrada Familia on niin täynnä yksityiskohtia, että sen ympärillä menisi helposti viikko.
Sagrada Familian ihmeellistä kattoa.

Sagrada Familian ihmeellistä kattoa. Sagrada Familian ihmeellistä kattoa.
Antoni Gaudín Casa Milà eli La Pedrera on pakko nähdä ja kiertää kunnolla ulkoa ja sisältä.

Antoni Gaudín Casa Milà eli La Pedrera on pakko nähdä ja kiertää kunnolla ulkoa ja sisältä. Antoni Gaudín Casa Milà eli La Pedrera on pakko nähdä ja kiertää kunnolla ulkoa ja sisältä.
Casa Milà eli La Pedrera, Antoni Gaudín supermestariteos.

Casa Milà eli La Pedrera, Antoni Gaudín supermestariteos. Casa Milà eli La Pedrera, Antoni Gaudín supermestariteos.
La Pedreran avaruusoliomaiset ilmastointihormit.

La Pedreran avaruusoliomaiset ilmastointihormit. La Pedreran avaruusoliomaiset ilmastointihormit.
Casa Batlló eli "Luutalo" on täynnä pääkalloja.

Casa Batlló eli "Luutalo" on täynnä pääkalloja. Casa Batlló eli "Luutalo" on täynnä pääkalloja.
Ovikarmit Casa Batllóssa.

Ovikarmit Casa Batllóssa. Ovikarmit Casa Batllóssa.
Lamppu Casa Batllón katossa.

Lamppu Casa Batllón katossa. Lamppu Casa Batllón katossa.
Antoni Gaudín Casa Batllón hämähäkinseittiä.

Antoni Gaudín Casa Batllón hämähäkinseittiä. Antoni Gaudín Casa Batllón hämähäkinseittiä.
Rambla-kaduilla kuhisee kansallisuuksia. Meneillään katalonialainen nukkekulkue.

Rambla-kaduilla kuhisee kansallisuuksia. Meneillään katalonialainen nukkekulkue.Rambla-kaduilla kuhisee kansallisuuksia. Meneillään katalonialainen nukkekulkue.
Mont Juic on mahtava näköalapaikka. Lähellä on Miró-museo.

Mont Juic on mahtava näköalapaikka. Lähellä on Miró-museo. Mont Juic on mahtava näköalapaikka. Lähellä on Miró-museo.
Designpulu Miró-museon terassilla - ansaitsee hyvin.

Designpulu Miró-museon terassilla - ansaitsee hyvin. Designpulu Miró-museon terassilla - ansaitsee hyvin.
La Boquería -kauppahallin mielettömät herkut sekoittavat pään.

La Boquería -kauppahallin mielettömät herkut sekoittavat pään. La Boquería -kauppahallin mielettömät herkut sekoittavat pään.
Barcelonan Ramblan tyypillinen paikallishirviö.

Barcelonan Ramblan tyypillinen paikallishirviö. Barcelonan Ramblan tyypillinen paikallishirviö.
Käsittämättömän hieno julkisivu ja portaikko Barcelonassa.

Käsittämättömän hieno julkisivu ja portaikko Barcelonassa. Käsittämättömän hieno julkisivu ja portaikko Barcelonassa.
Barcelonan härkätaisteluareena ei enää ole vanhassa käytössä, koska taistelut ovat lailla kiellettyjä Kataloniassa. Nyt siellä voi shoppailla.

Barcelonan härkätaisteluareena ei enää ole vanhassa käytössä, koska taistelut ovat lailla kiellettyjä Kataloniassa. Nyt siellä voi shoppailla.Barcelonan härkätaisteluareena ei enää ole vanhassa käytössä, koska taistelut ovat lailla kiellettyjä Kataloniassa. Nyt siellä voi shoppailla.

Teksti ja kuvat: Silja Suhonen, opiskelija. 2015.

 • Kapusta Master 2 - osa 10: Eron hetki

  Toivotuksia, onnitteluja ja juhlahetkiä.

  Toivotuksia, onnitteluja - поздравления, eron hetkiä - все уезжают, sekä elämän juhlahetkiä - праздники.

 • Kapusta Master 2 - osa 9: Taloudesta ja säästä

  Kapusta Master 2 - osa 9: Taloudesta ja säästä

  Tämän jakson aiheita ovat säätila - Какая сегодня погода? - liikenne, liikkuminen ja liikeverbit - Ира идёт в театр. Петри едет в Москву. Томас летит в Амстердам - sekä asuminen - Вы живёте в центре города или в районе?

 • Kapusta Master 2 - osa 8: Rakastan elämää

  Ihmissuhteet, naimisiinmeno.

  Aiheina ovat ihmissuhteet ja verbit, joilla venäjäksi mennään naimisiin. Lisäksi kysytään Какой год?- Mikä vuosi? ja Когда?- Milloin? sekä В каком году? - Minä vuonna?

Kielet

 • Italian pikavisiitti

  Kieltä ja tapakulttuuria matkailijan tarpeisiin.

  Oletko lähdössä matkalle? Haluatko oppia kielen alkeet nopeasti? Pikavisiitti on tiivis paketti, josta saat Italian kieli- ja tapatietoa: kuinka selvitä kaupassa, ravintolassa, kaupungilla, lippuluukulla… Pari italian sanaa riittää sulattamaan italialaisten sydämet, ja sinäkin saat matkastasi enemmän! Kielten taitotasoasteikolla pikavisiitti sijoittuu tasolle A1 (kieliaines A1.2, kielioppi A1.1).

 • Es español 1 - espanjan kielen alkeiskurssi

  12-osainen alkeiskurssi tutustuttaa myös maan kulttuuriin.

  Es español 1 on 12-osainen espanjan kielen alkeiskurssi. Sanastoa, puheenymmärtämistä, fraaseja ja kielioppia harjoitellaan runsaiden tehtävien avulla ja kulttuuriosassa tutustutaan monipuolisesti Espanjan kulttuuriin. Kielten taitotasoasteikolla kurssi sijoittuu tasolle A1-A2.

 • SWE - pakko puhua ruotsia!

  SWE on sarja viidestä Ruotsiin muuttaneesta suomalaisesta.

  SWE on nettisarja viidestä Ruotsiin muuttaneesta suomalaisesta. Lyhyet videot kertovat, miltä Ruotsi näyttää suomalaisin silmin. Ruotsiksi. Mielenkiintoisia ja vauhdikkaita henkilöitä ja aiheita, jotka tempaavat mukaansa – ja saattavat aiheuttaa kiinnostusta ruotsin kieleen!

 • Finnish phrases - Suomen kielen fraaseja

  10 keskustelutuokiota suomeksi

  Welcome to learn Finnish! With these easy videos you learn to deal with everyday situations, e.g. buy food, tell about your family and introduce yourself.

 • Arabian alkeiskurssi

  Opi kielen perustaidot, joilla pärjäät matkoilla.

  Tällä kättelykurssilla opit arabian kielestä sellaiset perustaidot, joita tarvitset kohdatessasi arabiaa puhuvia ihmisiä matkalla, työssä, kotona, harrastusten parissa. Tutustut myös arabialaiseen tapakulttuuriin ja elämänmenoon.

 • RUS – venäjästä rakkaudella

  RUS-sivustolla tapaat nuoria suomalaisia ja venäläisiä.

  RUS-sivustolla tapaat nuoria suomalaisia ja venäläisiä, joiden kanssa voit päivittää kielitaitoasi, venäläisyyden ja Venäjän tuntemustasi. Löydät täältä myös videoita, blogeja, linkkejä harrastuksiin ja kulttuuriin – perusasioita unohtamatta. Opettele slaavikyykky tai tee hauskoja testejä.

 • Matkailuenglantia – 5. Syöminen ja juominen

  Simppeliä ruoka- ja juomasanastoa matkailijalle englanniksi.

  Matkailun suurimpia nautintoja on syöminen ja juominen paikallisissa ravintoloissa, kahviloissa ja baareissa. Englanninkielisissä maissa aterioinnin aikataulut ovat melko lailla samat kuin Suomessa, mutta Etelä-Euroopassa kulttuuri on jo hyvin erilainen.

 • Arabia

  Arabian kielen alkeita ja arabien tapakulttuuria.

  Arabian kielen alkeet ja kulttuurin tuntemus auttavat pärjäämään arabiankielisessä maailmassa matkaillessa. Kulttuurintuntemus auttaa ymmärtämään arabien tapakulttuuria myös arabimaiden ulkopuolella.

 • Englanti

  Englannin kursseja eri tasoille ja tarpeisiin.

  Englannin taito on nykyään lähes kaiken a ja o, joten siitä on hyvä opetella edes alkeet – ainakin matkailualkeet! Oletko palvelualalla tai aiotko sille? Täältä löytyy eri alojen englantia. Myös kielitutkintoihin valmistautuminen onnistuu!

 • Espanja

  Opiskele espanjaa tai tutustu vain maan tapakulttuuriin.

  Opiskele espanjaa itseopiskelukurssilla tai hyödynnä materiaalia opetustyössäsi. Opit kielen alkeita, kulttuuria, kielioppia ja fraaseja. Kursseista löytyy lukuisia kuuntelutehtäviä. Videoiden ja artikkelien myötä tutustut tapakulttuuriin ja historiaan.

 • Italia

  Tutustu italian kieleen, tapoihin ja kulttuuriin!

  Oletko lähdössä Italiaan? Pikavisiitti auttaa sinut matkaan. Haluatko opiskella italiaa enemmänkin? Italian peruskurssi on sopiva vaihtoehto, ja sitä käyttivät Talo Italiassa -kilpailijatkin. Molemmissa tutustut myös italialaiseen tapakulttuuriin, josta löytyy lisää Tavat ja kulttuuri- sekä Ruokakulttuuri-osioissa. Abitreenit sopii myös kertaamiseen.

 • Japani

  Tutustu japanin kieleen ja kulttuuriin!

  Japanin kielen alkeiskurssi tarjoaa hyvän alun japanin kielen opinnoille. Samalla tutustut japanilaiseen kulttuuriin. Kiinnostavatko japanin kirjoitusmerkit? Niihinkin voit tutustua täällä.

 • Kiina

  Tutustu Kiinaan, kiinalaiseen tapakulttuuriin, kalligrafiaan

  Kiina on yksi tulevaisuuden tärkeimmistä kielistä myös eurooppalaisille. Opettele alkeet tai tutustu edes kiinalaiseen tapakulttuuriin – sekin auttaa kanssakäymisessä! Kalligrafiaa voit harrastaa pelkästään taidemielessä, ilman kielitaitoa.

 • Kreikka

  Näillä sivuilla voit opiskella kreikan kielen alkeita, kerrata aakkoset tai tutustua Kreikan historiaan.

 • Latina

  Nykykielissä on lainoja latinasta.

  Latinaa ei enää puhuta äidinkielenä, mutta romaaniset kielet, espanja, ranska, italia,romania ja portugali, ovat kehittyneet latinan puhutusta muodosta. Latinaa opetetaan edelleen monissa kouluissa ja yliopistoissa ja se on katolisen kirkon pääkieli. Latinaa käytetään myös lääketieteessä, luonnontieteessä ja oikeustieteessä. Monissa nykykielissä on latinasta peräisin olevia lainasanoja

 • Liettua

  Tutustu liettuan kielen alkeisiin ja Liettuan historiaan.

  Haluatko oppia muutaman sanan liettuan kieltä? Täällä voit tutustua myös Liettuan historiaan.

 • Portugali

  Tutustu portugalin kieleen ja tapakulttuuriin.

  Portugali on maailmankieli, puhujamääränsä perusteella maailman kuudenneksi puhutuin kieli – puhujia sillä on yli 200 miljoonaa ympäri maailmaa.

 • Puola

  Tutustu puolan kielen alkeisiin (ei toimi mobiilissa).

  Puolan kielen alkeet ja kulttuuri tulevat tutuksi Easypolish-kurssilla.

 • Ranska

  Tutustu Ranskaan ja opettele ranskan alkeet matkaeväiksi.

  Ranskan alkeita matkaeväiksi voit opiskella helposti pikavisiitin avulla – ja tutustua samalla ranskalaiseen tapakulttuuriin! Ranskaan ja ranskalaisuuteen voit tutustua myös mielenkiintoisten suomenkielisten artikkelien ja videoiden avulla, joita löydät otsikkojen Ruokakulttuuri sekä Tavat ja kulttuuri alta.

 • Ruotsi

  Treenaa ruotsin kieltä - kouluun, ammattiin, harrastuksiin!

  Ruotsin kieltä voit opiskella täällä erilaisin tavoittein: kerrata lukion ruotsia, treenata yo-kirjoituksia, työlämää tai yleistä kielitutkintoa varten - tai sitten vain elämää varten!

 • Saksa

  Saksan kieltä ja saksankielisten maiden kulttuuria.

  Saksan kieliopinnot sisältävät videomateriaalia, tekstiä ja tehtäviä. Materiaalin avulla voi opiskella saksan kielen alkeita ja fraaseja sekä Itävallassa ja Sveitsissä käytettäviä ilmaisuja.

 • Suomi - Finnish

  Materials for learning Finnish language and culture.

  Welcome to learn Finnish language and culture! These materials are mainly in Finnish, but some of them offer English translations or vocabularies to help the beginners.

 • Turkki

  Turkin kieltä ja kulttuuria matkailijoille.

  Turkki on yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista, mutta turkin kieli on useimmille vieras. Nyt voit opetella sitä lomatarpeiksi ja tutustua muutenkin Turkin historiaan ja ruokakulttuuriin.

 • Unkari

  Unkari on suomen sukulaiskieli

  Sukulaiskieli unkari on kaukainen sukulainen eikä ymmärtäminen käy helposti. Unkarin kieleen voit tutustua viikonloppumatkan tarpeiden verran, ja kulttuuriin tutustuminen käy myös suomeksi tekstitettyjen videoiden avulla.

 • Venäjä

  Opi venäjää, vaikka vain aakkoset

  Venäjän kieli on haasteellinen, mutta tämä sivusto tarjoaa useita erilaisia mahdollisuuksia oppia sitä: vähän, enemmän tai vain aakkoset. Oletko kiinnostunut venäläisestä kulttuurista ja yhteiskunnasta? Siihenkin on tilaisuus suomeksi tekstitettyjen videoiden avulla. Uusin sisältökokonaisuus RUS – venäjästä rakkaudella on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet 2000-luvun venäläisyydestä!

 • Viittomakieli

  Perustietoa viittomakielestä sekä hyödyllisiä viittomia.

  Viittomakieltä käyttävät kuurojen lisäksi esimerkiksi huonokuuloiset, mutta yhtä hyvin myös kuulevat, kuten viittomakielen tulkit ja opettajat, kuurojen ja huonokuuloisten perheenjäsenet ja ystävät sekä kielen harrastajat.

 • Viro

  Tutustu Viron kieleen, kulttuuriin ja kaupunkeihin.

  Eteläisen naapurimaamme Viron kieli ja kulttuuri on melkoisen tuttua, muttei niin tuttua etteikö lisätieto olisi paikallaan. Täällä voit tutustua lisää molempiin!