Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Raid

Raid, yle tv1
Kai Lehtisen esittämä Raid palaa Venäjältä Suomeen etsimään kadonnutta naisystäväänsä. Raid, yle tv1 yle tv1

TV1 torstaina 30.4.2015 klo 23.50 - 01.55
Yle Areenassa 7 päivää

Entinen alamaailman torpedo Raid (Kai Lehtinen) joutuu keskelle kansainvälistä rikollisuutta elokuvassa Raid (16).

Radikaalilehden toimitus palaa

Globalisaatiota vastustavan lehden toimitus palaa maan tasalle. Palossa saa surmansa kolme lehden työntekijää.

Kovaotteisen oikeudenjakajan Raidin entinen tyttöystävä Tarja (Mari Rantasila) toimi lehden toimittajana.

Raid, yle tv1
Raid, yle tv1 yle tv1
Palon tekijöiksi ilmoittautuvat uusnatsit, mutta Raidin hyvä ystävä komisario Jansson (Oiva Lohtander) epäilee tunnustusta maksetuksi.

Tuntematon nainen

Pian tuhopolton jälkeen Maailmanpankin vastaisessa mielenosoituksessa kuolee nuori nainen.

Aluksi kuolinsyyksi epäillään poliisin Karhu-ryhmän harhaluotia, mutta juttua tutkiva Jansson löytää muita todisteita. Poliisi ei pysty selvittämään kuolleen naisen henkilöllisyyttä.

Moni säilyy hyvänä

Raid, yle tv1
Raid, yle tv1 yle tv1
Raid palaa Suomeen kierreltyään Venäjällä kahden vuoden ajan. Hän kuulee Janssonilta Tarjan menehtyneen tulipalossa.

Raid ei voi jättää asiaa sikseen vaan päättää löytää oikeat syylliset. Raid ja Jansson etsivät totuutta kumpikin tahollaan.

Laki ja ruokavalio erottavat nämä miehet, mutta moraali yhdistää. Miksi niin monet säilyttävät hyvyytensä, vaikka heidän pitäisi tulla koviksi. Lepääkö toivo paremmasta ajatuksessa, että ihmisen kyky erottaa oikea ja väärä säilyy?

Raid kahmi Jusseja

Elokuvassa Sundmanin roolia esittävä Juha Muje voitti parhaan miessivuosan Jussi-palkinnon vuonna 2004. Jussin saivat myös Jukka Uusitalo lavastuksesta ja Pentti Tillder puvustuksesta.

Rooleissa nähdään myös Ratsumiestä näyttelevä Markku Maalismaa sekä Pekka Huotari konstaapeli Huuskona ja Kirsti Väänen ylikonstaapeli Susisaarena.

Elokuvan on ohjannut Tapio Piirainen ja käsikirjoitttanut Harri Nykänen ja Tapio Piirainen. Tuotanto Kinoproduction Oy, 2003. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2011.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.