Hyppää pääsisältöön

"Olen pahoillani, että olen vain teini"

janitan blogi logo rantakuva
janitan blogi logo rantakuva Kuva: Yle au pairit

Janita kirjoittaa päiväkirjaa ja tallentaa mitä Los Angelesissa tapahtuu. Toisessa jaksossa Janita jäi yksin uudessa kodissaan. Päiväkirjassa Janita tekee tarkkoja huomioita ihmisistä - ja itsestään: "Emme ehkä ole ihan täydellinen pari ennen kuin joku murtaa jään."

janita pvkirja 2
janita pvkirja 2 Kuva: Yle au pairit

"Okei, tämä tuntuu olevan minulle ja monelle muulle nyt aikamoinen aihe. Joten siis Sarah + Philip. Yritän kertoa heistä.

Kun siis, hehän eivät ole ihan suomalaisten silmiin "tavallisia" vanhempia. He syöttävät lapselleen vain orgaanista ruokaa ilman lisäaineita, kierrättävät lähes kaiken, käyttävät vettä hyvin säästeliäästi, eivät juo limppareita... Lista jatkuu ja jatkuu, jtn lopetan tuohon!

Niin siis, he eivät ehkä ole ihan sitä mitä odotin tai mitä Suomessa yleensä ollaan. Mutta olen kuitenkin kiitollinen, että täällä opin hyville tavoille: keräämään koirankakat suoraan pussiin (+joidenkin muiden koirien siinä sivussa!), käyttämään vettä hyvin säästeliäästi, mikä siis tarkoittaa suihkussa käymisen minimointia, kierrättämään (en koskaan tehnyt sitä aiemmin) ja tarkkailemaan oikeasti, mitä suuhuni pistän.

Hehän sanovat että seura tekee kaltaisekseen? Tuleekohan minustakin samanlainen kuin heistä.

Mutta siis tämän isän kanssa, Philipin, meillä menee paljon paremmin.

No, mutta siis tämä pitää sanoa. Vaikka he kuinka yrittävät olla "täydellisiä", niin kuin useimmat meistä, he yleensä failaavat! Siis, kun eilen näin Sarahin kädessä mäkkicolan, meinasin alkaa nauramaan!:) Ainakin hymy oli siinä vaiheessa korvissa = hekin ovat vain ihmisiä. Annettakoon se heille anteeksi.

Ja sitten jääkaappiin oli tietysti ilmestynyt 2 litran colapullo!xd Mutta ei siinä vielä kaikki: eilen tilattiin jo toista krt pizzaa tällä vko:lla, koska Sarah ei jaksanut kokata!

Jtkn minusta on ihana nähdä heidän "virheitään", koska teen niitä itse koko ajan! Mutta siis joo, kutsu minua ilkeäksi!xd Ihan sama...

En vain aina tajua, kun Sarah yrittää puhua minulle. Jtkn tuntuu, että hän on niin arka, että se kääntyy häntä vastaan ja hän alkaa äksyilemään.

Minun on tietenkin tehtävä kaikkeni, että talossa olisi mahdollisimman vähän stressiä ja että Beach häiritsisi mahdollisimman vähän Sarahin työntekoa. En vain joskus tiedä kuinka saada keskustelua/yhteyttä hänen kanssaan, kun hän vaikuttaa niin... Emt.

Emme ehkä ole ihan täydellinen pari ennen kuin joku sanoo jtn hassua ja murtaa jään?

Mutta siis tämän isän kanssa, Philipin, meillä menee paljon paremmin. Pystymme keskustelemaan avoimesti. Ja hän sanoo, jos joku minussa ärsyttää häntä (+ tai Sarahia, koska Sarah ei puhu minulle moitteista)!

Minä voin myös kertoa hänelle, jos joku pelottaa, tai en tunne olevani valmis tehtävään. :) Tämä toimii hyvin, sillä kyllä minulla keskusteluyhteys jompaankumpaan vanhempaan pitää olla! ;D

Mutta siis joo, olen nyt siis yrittänyt tämän Sarahin kanssa keskustelua luoda ja olla hänen kaverinsa. Vaikka hän tekeekin paljon töitä, niin voin aina hymyillä nähdessäni hänet.

Jtkn vain tuntuu siltä, että Sarah ei "uskalla" kertoa minulle asioista. Siksi olenkin yrittänyt aina keventää tunnelmaa keskustelemalla heidän kummankin kanssa, niin että Philip on kanssa mukana keskustelussa! :) Näin Sarah voi puhua hänelle myös, jossei ymmärrä minua! :)

Mutta siis ekan viikon jälkeen "jään murtaminen" eli keskusteluyhteyden avaaminen heidän kanssaan oli niin random!xd Ette edes haluaisi kuulla siitä! Menin Sarahille kertomaan, että olen pahoillani, että olen vain teini ja siitä että minulla ei ole tarpeeksi kokemusta ja että olin pettymys. Hän sanoi etten ollut pettymys.

Sitten hän vain sanoi, että on väsynyt ja haluaa nukkumaan, mikä tavallaan oli minulle pettymys, koska olisin halunnut jutella.

Mutta joo... Philipin kanssa asia ei ollut niin paha. Hän vain heitti läppää ja nauroimme molemmat "epäonnistumisilleni" ja kömmähdyksilleni! Tänään hän jopa heitti läppää että jos näen Beachin roikkuvan puusta ylimmällä oksalla, se voi olla puuman vika.

Jtkn tässä kohtaa olin vähän... "mitä minun pitäisi sanoa...? Oliks tää vitsi? Häh!xd"

Mutta siis joo, olen nyt siis yrittänyt tämän Sarahin kanssa keskustelua luoda ja olla hänen kaverinsa. Vaikka hän tekeekin paljon töitä, niin voin aina hymyillä nähdessäni hänet.

Ja sitten tänään olin niiin ylpeä itsestäni! = siivosin kuistin, kun minulla ei ollut muuta tekemista + siivosin Beachin huoneen vapaaehtoisesti ja laitoin astioita koneeseen!!

Tämä perhe tosiaan sai minut ymmärtämään, että minulla on 3 työtä täällä! Eikä se ole paha. Oikeastaan olen oppinut nauttimaan tästä työstä! :)

JANITA

Seuraa au paireja Instagramissa.

Janitan päiväkirja:

Janita radiossa: "Olihan se ihanaa, mutta koinhan mie kolhujakin. Tulihan siellä itseään etsittyä."

 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Artikkelia muokattu 23.8.: Haku Au pairien uudelle kaudelle on päättynyt. Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tule

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.