Hyppää pääsisältöön

Satuhäät - yllätysraskauden onnea ja maalaisromantiikkaa

Iina ja Mikko
Iina ja Mikko satuhäät

Elokuinen lauantai on hehkeimmillään, kun 20-vuotias Iina Patjas ja 22-vuotias Mikko Söderholm saavat toisensa Iitin kirkossa. Iinan kotipaikkakunnan, Kimolan, seurapirtille kokoontuu yli sata sukulaista ja ystävää todistamaan esikoistaan odottavan parin onnea.

Iina ja Mikko asuvat Kausalassa Mikon veljelle kuuluvassa somassa mökissä. Iina pyrkii saamaan liiketalouden opintonsa päätökseen ennen äitiyslomaa. Mikko etsii töitä, remontoi kotia ja huolehtii kotitöistä, joskaan ei kaikista. - Mie en ite tykkää koskea märkiin vaatteisiin. Niin et kyllä minä voin niitä koneeseen laittaa, mutta kuivia vaatteita, en tykkää yhtään märistä vaatteista, tunnustaa Mikko.

Iina ja Mikko
Iina ja Mikko satuhäät

Iinan ja Mikon tarina alkoi Kouvolasta, jossa he tapasivat toisensa ensi kertaa syksyllä 2010. Kavereiden kehittelemät sokkotreffit osuivat nappiin: Iina ja Mikko tutustuivat ja seurustelivat kohta jo täyttä päätä. Ennen pitkää he muuttivat saman katon alle. Yhteenmuuton myötä tunne kasvoi ujosta ihastumisesta herkäksi, nuoreksi rakkaudeksi ja pian pari kihlautui ja muutti vuokralle Kausalaan nykyiseen kotiinsa.

Iina ja Mikko
Iina ja Mikko satuhäät

Häitä alettiin suunnitella hyvissä ajoin, mutta kesken kuumimpien hääjärjestelyiden keväällä 2014 Iina huomasi olevansa raskaana. Yllätysraskaus oli kuitenkin molemmille iloinen uutinen. Tilanteesta huolimatta pari päätti pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassaan ja viettää häänsä elokuussa. Tuleva pienokainen on kuitenkin kasvattanut Iinan vatsanseutua niin, että jo ostetun morsiuspuvun muokkaus ei enää onnistu, vaan on lähdettävä uuden puvun metsästykseen..

Iina ja Mikko
Iina ja Mikko satuhäät

Iina ja Mikko eivät halua tuhlata häihin ylenpalttisia määriä rahaa. Hääbudjetti pysyy kohtuuden rajoissa, kun valmistelut hoidetaan itse tehden ja ystävien avustuksella, edullisesti ja letkeässä ilmapiirissä.

Pitkään valmisteltu ja odotettu hääpäivä valkenee lämmintä säätä enteillen. Jännittynyt Iina on yöpynyt Kimolassa, Mikko puolestaan viettänyt yön poikaporukan kanssa kotona. Tunnelmat Kausalan pikkupirtissä ovat rennon odottavat.

Lopulta odotus on ohi. Iina ja Mikko saavat toisensa ja nuori lempi leimuaa, kun herra ja rouva Söderholm ottavat loppuelämänsä ensi askeleita laskevan auringon valossa.

 • Satuhäät - nuoren mormoniparin ensirakkautta ja bikinifitness-haaveita

  Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen juhlivat Imatralla

  Marraskuinen kylmä ja kostea ilta ei varjosta nuorta onnea, kun toistensa ensirakkaudet, mormonitemppelissä avioliittoon vihityt, 24-vuotiaat Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen, juhlivat häitään Imatralla. Iloisen ja vilkkaan nuorenparin ”Talven ihmemaa” -teemaiset juhlat pidetään Vuoksenniskan työväentalolla: vihkimiseremonian juhlapaikalla suorittaa Janitan isoisä.

 • Satuhäät- toinen kerta ja tuplaraskaus toden sanovat

  Jenna Pöyry ja Jukka-Pekka Koukkari saavat toisensa Kemissä.

  Heinäkuinen kesäpäivä hohtaa hellivää lämpöä ja rakkautta, kun 24-vuotias Jenna Pöyry ja vuotta vanhempi Jukka-Pekka Koukkari vihitään avioliittoon Kemin kirkossa. Hääjuhla vietetään Ravintola Tervolahovissa Tervolassa Kemijoen varrella.

 • Satuhäät - montako vierasta pieniin häihin lopulta tulee?

  Satu Korhonen ja Miska Salminen solmivat avioliiton Jämsässä

  Heinäkuinen lauantai säteilee onnea, kun 37-vuotias leipomotyöntekijä Satu Korhonen ja 31-vuotias rekkakuski Miska Salminen sanovat toisilleen tahdon Jämsän kirkossa. Hehkuvan parin pienimuotoista hääjuhlaa vietetään Ravintola Hirvikartanon tiloissa Jämsässä.

 • Satuhäät - perinteitä kunnioittaen avioon

  Reelika Vaino ja Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulassa

  27-vuotias Reelika Vaino ja kaksi vuotta vanhempi Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulan kirkossa kuulaimpaan ruska-aikaan. Hääjuhlaa vietetään noin sadan sukulaisen ja ystävän voimin paikallisella nuorisoseurantalolla.